Δήμος Σερρών: Συμμετοχή στην Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Στην Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια συμμετέχουν ο Δήμος Σερρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η εκστρατεία σκοπό έχει τη διάδοση της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και τη διάσωση της αποτελεσματικότητας των πολύτιμων φαρμάκων, ώστε να αντιστραφούν τα καταστροφικά αποτελέσματα της αλόγιστης χρήσης όπως και να επισημανθεί η συμβολή των εμβολίων στην προστασία των ανθρώπων και των κοινοτήτων για την αντιμετώπιση και την εξαφάνιση πολλών νόσων (π.χ. Ευλογιάς, Πολυομυελίτιδας κτλ).

Η ορθή χρήση των αντιβιοτικών μόνο στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, αλλά και η απεριόριστη βλαπτική επίδρασή τους είτε στους υγιείς, είτε και στους ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη, αποτελεί σήμερα διεθνές πρόβλημα με το οποίο ασχολούνται η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας -ακόμη και ο ΟΗΕ.

“Οι τρομακτικές διαστάσεις της κατανάλωσης αντιβιοτικών έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα που ονομάζεται “Αντοχή των Μικροβίων στα Αντιβιοτικά” το οποίο μπορεί να προβεί θανατηφόρο αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά μειώνοντας όλοι μας την υπερκατανάλωση τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σερρών.

«Τα εμβόλια αποτελούν μία από τις πιο επιτυχείς παρεμβάσεις για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Ο εμβολιασμός ενισχύει την ανοσοποιητική άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην αντιμετώπιση κοινών νόσων στις οποίες μπορεί να εκτίθενται οι άνθρωποι. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ο εμβολιασμός αποτρέπει την προσβολή από νόσους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια διεξάγεται με τη δωρεάν διανομή έντυπου υλικού για την ενημέρωση στον γενικό πληθυσμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ