Χρ. Κοράκης: «Κατά 95% στη Γ΄ αλλά θα το «παλέψουμε» για Β΄

Στη Β εθνική χωρίς αδειοδότηση με νέα παιδιά αλλά και στη Γ εθνική με εκκαθάριση της ΠΑΕ μπορεί να βρεθεί ο Πανσερραϊκός το επόμενο διάστημα όπως είπε ο Χρήστος Κοράκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών.

Ο διοικητικός ηγέτης του Πανσερραϊκού μίλησε για όλους και για όλα, για την επόμενη μέρα της ομάδας, για τη μη εμφάνιση υποψηφίων επενδυτών, για τις προσπάθειες που κάνει ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος να βρει χορηγίες, για το ενδιαφέρον του παλιού προέδρου της ομάδας Γιάννη Καραντινίδη, για αυτά που συνάντησαν και δεν περίμεναν οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ομάδα μετά το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη αλλά για τα πολλά βράδια που έμεινε ξάγρυπνος για την ομάδα κ.α.

Ο Χρήστος Κοράκης τόνισε ότι κατά 95% η ομάδα βαδίζει προς τη Γ εθνική επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ Σερρών αλλά τόνισε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πάρει η ομάδα μέρος στη Football league έστω χωρίς αδειοδότηση και με περιορισμό μεταγραφών.

Χρ. Κοράκης: «Κατά 95% στη Γ΄ αλλά θα το «παλέψουμε» για Β΄Ο Χρήστος Κοράκης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

Γιατί δεν κατέθεσε η ομάδα έφεση:

«Είχα πει ότι ήταν εύκολο να πάρουμε άδεια, γιατί η ΠΑΕ πληροί τις προϋποθέσεις. Έχει μία ρύθμιση και στον δεύτερο βαθμό μπορεί να την πάρει. Πριν 40 μέρες δώσαμε προθεσμία μέχρι 15 Ιουλίου όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν την ομάδα χωρίς να απαιτούμε κάτι εμείς. Μόνο δύο έδειξαν ενδιαφέρον. Ο ένας από την Αθήνα που αποτραβήχτηκε πριν μία εβδομάδα και ο άλλος είναι ο Γιάννης Καραντινίδης. Άρα, να καταθέσω εγώ ένα παράβολο και μετά να πω ότι δεν δηλώνουμε την ομάδα, δεν θα ήταν έντιμο. Δεν είναι το ποσό, αλλά το γεγονός ότι έχουμε αποφασίσει να μη συνεχίσουμε στην ομάδα. Έκανα μία πρόταση στον Καραντινίδη, αν θέλει να συνεχίσει, να πληρώσει το παράβολο. Να κερδίσει 15 ημέρες πριν τις 4 Αυγούστου και να συνεχίσουμε να συζητάμε για το ενδιαφέρον του. Μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Τη Δευτέρα το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο, δεν το έκανε. Μου λέει… «λείπω, είμαι στη θάλασσα»! Να το έκανα εγώ, δεν είχε ουσία».

Δεν είναι ντροπή να μην καταθέτει ο Πανσερραϊκός έφεση;

«Δεν είναι το ποσό. Εγώ 1 Αυγούστου θα σας πω ότι η ομάδα πάει σε εκκαθάριση, για Γ’ Εθνική. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Δεν θα ήταν κοροϊδία; Έπρεπε να το κάνει αυτός που πραγματικά ενδιαφερόταν για την ομάδα».

Χωρίς άδεια αποτρέπεται οποιοσδήποτε να ασχοληθεί…

«Αφού 40 μέρες δεν ήρθε κανείς. Και τώρα να έρθει πώς θα προλάβει να ετοιμάσει ομάδα; Ο χρόνος έχει τελειώσει πλέον. Δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει κάποιος. Ένας σοβαρός θέλει μία μόνο εβδομάδα για να ελέγξει την ΠΑΕ. Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι τώρα».

Σε σχόλιο ότι ο μεγαλομέτοχος, Λευτέρης Ανδρέου μίλησε με τον Καραντινίδη και ο δεύτερος υποστήριξε ότι από την ΕΠΟ του είπαν ότι μπορεί να καταθέσει το παράβολο ακόμα και την Τρίτη(σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν έγινε γιατί είναι εκπρόθεσμο), ο Κοράκης είπε: 

«Το παράβολο δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι αν θα υπάρχει συνέχεια. Αυτό είναι καλό που μου λέτε. Το επόμενο βήμα είναι η ρύθμιση των χρεών για να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Αυτά πρέπει να γίνουν από τον ενδιαφερόμενο»

Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει;

«Η μόνη περίπτωση που δίνω 5-10% είναι του κυρίου Νικόλτσιου που έχει κάποιες επαφές. Μόνο εκεί ελπίζω για να υπάρξει συνέχεια. Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω θα το κάνω. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τον κύριο Καραντινίδη, μακάρι να υπάρχει και συνέχεια».

Χρ. Κοράκης: «Κατά 95% στη Γ΄ αλλά θα το «παλέψουμε» για Β΄Ο κύριος Νικόλτσιος μπήκε στο στόχαστρο…

«Έκανε και κάνει κινήσεις για τη διάσωση του Πανσερραϊκού. Δεν έχουν τελειώσει οι επαφές. Σε τρεις ημέρες θα γνωρίζουμε. Μόνος του δεν μπορεί να στηρίξει την ΠΑΕ αν δεν πάρει βοήθειες. Δεν έχει την οικονομική επιφάνεια να «τρέξει» την ομάδα μόνος του. Κάποιες χορηγίες, βοήθειες, να βρει συμπαίκτες. Ίσως βοηθήσει και ο κύριος Καραντινίδης».

Τι γίνεται τελικά; Λέτε για Νικόλτσιο, Καραντινίδη. Πώς θα συνυπάρξουν;

«Αυτό θα φανεί από τον επενδυτή τον καινούργιο. Η ομάδα πάει για Γ’ Εθνική που είναι κακό αυτό, γιατί θα κάνει τρία χρόνια εκεί. Καλύτερα να πέσει αγωνιστικά παρά για μη δήλωση συμμετοχής. Προσωπικά έχω κάνει τεράστιες προσπάθειες, έχω παρακαλέσει πολύ κόσμο, κάνω μεγάλη προσπάθεια. Κάποιοι έλεγαν να φύγουμε, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να έρθουν κάποιοι άλλοι. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι ο τάφος του Πανσερραϊκού. Οι πιθανότητες να πάει ο Πανσερραϊκός στη Γ’ Εθνική είναι 95%».

Γιατί πηδούν όλοι από το καράβι; Από αυτούς που ξεκινήσατε το 2013 μείνατε μόνο ο Χρήστος Κοράκης. Γιατί; 

«Τα οικονομικά μεγέθη είναι τέτοια που δεν θα μπορούσαμε να περπατήσουμε αυτή την κατάσταση. Όταν το 2013 πήραμε τον Πανσερραϊκό, η τελευταία επιχορήγηση στη Β’ Εθνική ήταν 750 χιλιάδες ευρώ. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα έσοδα ήταν 12-13 εκατ. Σήμερα είναι μηδέν στη Football League. Κάναμε πρωταθλητισμό δύο χρόνια για να βγούμε στη Β’ Εθνική. Όταν ανεβήκαμε, είδαμε ότι αιμορραγεί πέρυσι. Φέτος δώσαμε και 8.000 ευρώ στη διοργανώτρια για να βοηθήσουμε. Δεν πηδάμε από το καράβι. Ο κόσμος είναι λογικό να το πιστεύει, αλλά κάποια στάνταρ δεν υπάρχουν πλέον».

Σε σχόλιο ότι έχει υποχρέωση να βρει αντικαταστάτη και δεν τον υποχρέωσε κανείς να αναλάβει, είπε:

«Ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε. Να τον δείρουμε ή να τον δέσουμε; Να τον φέρουμε με το ζόρι; Πέρυσι ένα καλοκαίρι έκανα συζητήσεις με επενδυτές. Αυτά δεν γίνονται με το ζόρι. Περίμενα φέτος ότι δεν παίρναμε χρήματα και θα κόβαμε 80 εισιτήρια; Ήταν άλλες εποχές τότε που επιχειρηματίες βοηθούσαν».

Χρ. Κοράκης: «Κατά 95% στη Γ΄ αλλά θα το «παλέψουμε» για Β΄Γιατί κάποιες ομάδες βρίσκουν επενδυτή και όχι ο Πανσερραϊκός;

«Αυτό είναι και δική μου απορία».

Ο κόσμος έλεγε ότι μετά την άνοδο οι διοικούντες είχαν μία έπαρση…

«Κάναμε μια χρονιά πρωταθλητισμού πολύ δύσκολη. Δεν είναι έπαρση, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά τότε. Χαρήκαμε εκείνη τη στιγμή. Δεν είμαστε από τα Εμιράτα εμείς. Δεν μπορούμε αυτά τα μεγέθη να τα παλέψουμε. Είπαν όλοι ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν άλλο».

Δεν μπορεί να κατέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική με την Κ19;

«Συμφωνώ. Το πιο εφικτό είναι αυτό και να πορευτεί έτσι στο πρωτάθλημα η ομάδα. Εκτός αν υπάρξει ενδιαφέρον από τον κύριο Καραντινίδη και αναλάβει την ομάδα ή να βρει χορηγίες ο κύριος Νικόλτσιος. Ήρθε να βοηθήσει χωρίς να έχει οφέλη. Είναι πετυχημένος στον χώρο του και βοηθάει γιατί είναι Σερραίος. Η μόνη μου ελπίδα είναι ο κύριος Νικόλτσιος, ώστε να κατεβούμε στο πρωτάθλημα έστω με την Κ19».

Για την ανησυχία των παικτών και τι έχει να τους πει:

«Θα κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Θα κάνω το παν έστω και με την Κ19, που είναι η πιο σωστή κίνηση παρά η ομάδα να πάει στη Γ’ Εθνική. Αν μπορεί ο κύριος Καραντινίδης εγώ θα είμαι δίπλα του. Εάν δεν γίνει και αυτό εγώ είμαι υπέρ να κατέβει η ομάδα με την Κ19 αρκεί να βοηθήσει όλος ο νομός».

Σε σχόλιο ακροατή ότι «σκοτώσατε τον Πανσερραϊκό», απάντησε:

«Σκοτώνεται γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν. Είναι ένας νομός 200 χιλιάδων. Δυστυχώς δεν βρήκα βοήθεια. Πήγα ως το εξωτερικό για να βρω βοήθειες οικονομικές. Δεν είχαμε τη συμπόνια κανενός. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε και πάνω από τις δυνάμεις μας. Ήμασταν η πιο αξιοπρεπής ομάδα στο πρωτάθλημα».

Η επόμενη μέρα;

«Είναι του κυρίου Καραντινίδη που δείχνει ενδιαφέρον. Αν πάρουμε άδεια, θα πρέπει να γίνει μία ομάδα με μπάτζετ 700 χιλιάδες».

Έχει ο κύριος Καραντινίδης αυτά τα λεφτά;

«Δε νομίζω. Μπορεί να υπάρχουν χορηγίες, δεν το ξέρω αυτό».

Ο κύριος Νικόλτσιος μιλούσε για άνοδο…

«Προσπαθεί για το προπονητικό κέντρο και μπορεί να το πετύχει. Έχει κάνει κάποιες ενέργειες ήδη. Το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό για την άνοδο. Με 500 χιλιάδες δεν μπορείς να μιλάς για άνοδο. Χρειάζεται περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ».

Με τα χρέη τι γίνεται;

«Τα χρέη είναι πολύ λίγα, ούτε 130.000 ευρώ προς ΙΚΑ και Εφορία. Αν παίρναμε επιχορήγηση θα ήταν πληρωμένα και αυτά».

Αν δεν προχωρήσουν οι περιπτώσεις Νικόλτσιου, Καραντινίδη, στη Γ’ Εθνική θα ενδιαφερθείτε;

«Μπορώ να προσφέρω με την παρουσία μου, όχι οικονομικά. Ξοδέψαμε τα δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική περίπου 800 χιλιάδες. Αν πάει στη Γ’ Εθνική είναι πολύ δύσκολο, γιατί από 8 ομίλους θα βγαίνουν δύο ομάδες. Θα είναι ταφόπλακα. Να ρίξουν βάρος άνθρωποι που μπορούν. Για μένα η ομάδα πρέπει να κατέβει στο πρωτάθλημα και να μη συμβεί αυτό που είναι να συμβεί».

Εσείς θα μείνετε αν βρει ο Νικόλτσιος χρήματα;

«Θα μείνω να τον βοηθήσω, εννοείται. Μπορεί να περπατήσει η ομάδα και χωρίς άδεια. Δεν μιλάμε για τις 3.500 ευρώ. Εδώ έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια. Αν το έκανα, θα ήταν ντροπή σε 10 ημέρες να πω ότι πάμε στη Γ’ Εθνική. Αν προχωρήσουν οι επαφές του κυρίου Νικόλτσιου θα πάμε σε ένα πολύ χαμηλό ρόστερ με νέα παιδιά. Δεν μπορείς να φέρεις παίκτες. Με ανησυχεί πιο πολύ να μείνουμε στην κατηγορία και να μη δηλώσουμε εκκαθάριση 1 Αυγούστου. Να πέσει αγωνιστικά».

Τι θα γίνει;

«Θα σας πω σε τέσσερις, πέντε ημέρες, οπότε θα ξέρω τι θα έχει κάνει ο Νικόλτσιος. Εγώ ένα μήνα έχω να κοιμηθώ. Να δώσει όλη η πόλη ό,τι μπορεί να σταθεί η ομάδα στην κατηγορία και να μην πάει στη Γ’ Εθνική. Όποιος θέλει μπορεί να μας βρει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος