Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»

«Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Σέρρες στην Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας» είπε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» στο Επιμελητήριο Σερρών με θέμα «Το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Στην ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, έγινε παρουσίαση των έργων που έχουν ολοκληρωθεί και που είναι σε εξέλιξη στον Νομό Σερρών από το ΕΣΠΑ αλλά και παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ το οποίο ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»

«Για εμάς οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια που κάνουμε και βέβαια θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τους Δήμους για την εξαιρετική συνεργασία γιατί με τη συμβολή εκείνων μπορέσαμε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις Πανευρωπαϊκά στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων αλλά και στη λειτουργία και στην παραγωγή έργου» είπε ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζοντας ότι μέσω της Αντιπεριφέρειας Σερρών, γίνονται εκατοντάδες έργα σε όλο τον Νομό, πέρα τον έργων του ΕΣΠΑ, και με Εθνικούς πόρους, τα οποία, όπως είπε, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. «Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια με γνώμονα πως θα κάνουμε μια Κεντρική Μακεδονία πράσινη, σύγχρονη και ανθρώπινη» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»

Για το νέο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε:  «Είναι μια πολύ μεγάλη χρηματοδοτική παρέμβαση που θα μας επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να κάνουμε πολύ σημαντικά έργα σε όλους τους τομείς, από τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις μεταφορές, το οδικό δίκτυο, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, τα αντιπλημμυρικά και χιλιάδες έργα τα οποία σήμερα εκτελούνται στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα μπορέσουμε έτσι, όχι μόνο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και εδώ στις Σέρρες αλλά να δημιουργήσουμε και τις υποδομές που θα μας επιτρέψουν να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας».

Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»Απ. Τζιτζικώστας: «Οι Σέρρες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία»

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών  Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κ. Αγγελική Ωραιοπούλου. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν με τη βοήθεια θεματικών video δύο έργα του ΕΣΠΑ στην περιφερειακή ενότητα Σερρών: η Επέκταση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων βιομηχανίας παραγωγής βιοκαυσίμων / βιοντίζελ (Επιχειρηματικότητα) με εισηγητή τον Μηχανικό Παραγωγή της Mil Oil Hellas, Σταύρο Ζάγκα και η Εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη των Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος