1ο Εθνικό Βραβείο eTwinning για το ΓΕΛ Πεντάπολης

Το πρώτο βραβείο στον 11ο ετήσιο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, για το 2016  απέσπασε το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης. Το έργο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 από μαθητές της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Πεντάπολης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Θεοδώρα Γκένιου σε συνεργασία με την κ. Claudine Coatanéa (Lycée Michelet, Vanves Γαλλία) και την κ. Lucyna Nocoń-Kobiór (Zespół Szkół nr 1 w Pszczynie, Pszczyna Πολωνία), οπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, M.A., M.Ed  Θεοδώρα Γκένιου.

1ο Εθνικό Βραβείο eTwinning για το ΓΕΛ ΠεντάποληςΤο πρόγραμμα αφορούσε  την ηλικιακή κατηγορία 16-19,  και απέσπασε το ευρωπαϊκό έργο eTwinning με τίτλο “Bookcrossing”, το οποίο υπήρξε σημείο συνάντησης και αλληλεπίδρασης 3 σχολείων και 52 μαθητών με κοινό θέμα την αγάπη για το βιβλίο.

Μεταβαίνοντας από το παραδοσιακό λογοτεχνικό κείμενο σε σύγχρονες μορφές ψηφιακής έκφρασης, ταξιδεύοντας νοερά σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη, ακολουθώντας τους πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων που επιλέξαμε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, συνεργαστήκαμε με τους ευρωπαίους συμμαθητές μας δημιουργώντας μια ψηφιακή συλλογή από προσωπικές μας προσεγγίσεις σε περισσότερο και λιγότερο γνωστά κείμενα μυθοπλασίας, προσδοκώντας να τα κάνουμε αγαπητά σε όποιον συμμαθητή-etwinner θα ήθελε να γευτεί τις χαρές της ανάγνωσης. Σταθμοί στην πορεία του έργου μας, η δημιουργία του Εγχειριδίου με τα 25 αναγνώσματα για εφήβους, ο συνεργατικός γραφικός οργανωτής όπου συγκεντρώνονται όλα τα προϊόντα που δημιουργήσαμε και κυρίως η Ηλεκτρονική Στρογγυλή Τράπεζα όπου παρουσιάζουμε και αξιολογούμε τη δουλειά της ομάδας μας, προωθώντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας. Δημιουργικότητα, Διαφοροποίηση, Διάδραση είναι το μεθοδολογικό υπόβαθρο του έργου μας.

1ο Εθνικό Βραβείο eTwinning για το ΓΕΛ ΠεντάποληςTη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του 11ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα παιδείας, από τις Βρυξέλλες.

1ο Εθνικό Βραβείο eTwinning για το ΓΕΛ ΠεντάποληςΟι μαθητές του σχολείου  βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην Ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Πεντάπολης την 23η Δεκεμβρίου 2016. Εκτός από τις βεβαιώσεις και τα ατομικά δώρα των μαθητών, παραδόθηκε στη Διευθύντρια του σχολείου κ. Θεοδώρα Μπαγανά, αναμνηστική πλακέτα, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης διέθεσε ως δώρο έναν φορητό Η/Υ, ένα εκτυπωτή και ένα projector για να εξοπλίσουμε το σχολείο μας και να διευκολυνθεί το έργο μας στο etwinning.

Η Eυρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ και προωθεί τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και τη συνεργασία των ευρωπαϊκών σχολείων. Το eTwinning έχει ήδη διανύσει 11 χρόνια επιτυχούς πορείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος