Σάμος: Σώοι βρέθηκαν οι δύο μετανάστες

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο μετανάστες που αναζητούσαν οι λιμενικές αρχές ύστερα από το σήμα κινδύνου που δέχτηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων τα ξημερώματα της Κυριακής στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καρλοβασίου.

Ο ένας βρέθηκε από το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ με καπετάνιο τον Κώστα Κοτταρά που εκτελούσε το δρομολόγιο από Φούρνους προς Καρλόβασι. «Μόλις άκουσα ότι υπάρχουν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή είπα στο πλήρωμα να παρακολουθεί και να ερευνά για ανθρώπους που βρίσκονται στη θάλασσα και κινδυνεύουν. Όταν πλησιάζαμε στα Σεϊτάνια είδαμε έναν άνθρωπο να κολυμπά με τη βοήθεια μιας μικρής σαμπρέλας. Πήγαμε κοντά κάναμε κράτει και τον ανεβάσαμε στο πλοίο και τον παραδώσαμε στις λιμενικές αρχές Καρλοβασίου αφού νωρίτερα ενημερώσαμε το θάλαμο επιχειρήσεων» ανέφερε ο Κώστας Κοτταράς.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές και ο δεύτερος αγνοούμενος βρέθηκε καλά στην υγεία του στην παραλία Ποτάμι. Οι δύο μετανάστες αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι από συμπατριώτες τους που εντοπίστηκαν από την FRONTEX σε μια φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν 41 άτομα.

Εξάλλου άλλη μια επιχείρηση διάσωσης μετανάστη από τη Συρία που είχε εγκλωβιστεί στο φαράγγι του Βαθυρέματος, στη Σάμο, έγινε από το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου. Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο Σάμου και η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού ειδοποίησε την ΕΟΔ Σάμου για κλήση κινδύνου που αφορούσε μετανάστη από τη Συρία, ο οποίος είχε χαθεί στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου. Η ζωή του άντρα βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως από τη θάλασσα με την βοήθεια αλιέων, οι οποίοι με τις βάρκες παρατηρούσαν την περιοχή, σε συνεργασία με τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος μέχρι αργά την νύχτα. Οι έρευνες συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της επόμενης μέρας, από ξηράς πλέον με πεζοπόρα τμήματα. Περίπου στις 10.00 το πρωί οι διασώστες της ΕΟΔ Σάμου κατάφεραν, σκαρφαλώνοντας στα βράχια, να εντοπίσουν τον ηλικίας 72 ετών πρόσφυγα, σε απόκρυμνη βραχώδη περιοχή στο φαράγγι του Βαθυρέματος, σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, η οποία εγκυμονούσε κίνδυνο για τη ζωή του.

Εξαιτίας της κατάστασης του τραυματία, της πολύ υψηλής θερμοκρασίας και της θέσης στην οποία είχε βρεθεί μετά από πτώση πολλών μέτρων, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και τελικά πολύ γρήγορα εγκρίθηκε η αεροδιάσωση με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος