Προβλήματα από τη νεροποντή σε περιοχές της Λέσβου

Προβλήματα δημιούργησε η ισχυρή νεροποντή, που πλήττει από τα ξημερώματα διάφορες περιοχές της Λέσβου, κυρίως στον Τρύγωνα στο Πλωμάρι από υπερχείλιση χειμάρρου πλημμύρισαν σπίτια, μία επιχείρηση και ελαιοκτήματα. Προβλήματα καταγράφηκαν και στη Μόρια αλλά και στη πόλη της Μυτιλήνης, στην κεντρική αγορά, στις οδούς Ναυμαχίας Έλλης, στην Προκυμαία όπου είχαν πλημμυρίσει οι δρόμοι και στους Πύργους Θέρμης όπου είχε υπερχειλίσει ο ποταμός αλλά και στην Παναγιούδα στην περιοχή του γηπέδου πλημμύρισαν σπίτια. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε 8 περιπτώσεις για άντληση νερού από σπίτια. Τα συνεργεία του δήμου Λέσβου βρίσκονται από τα χαράματα στους δρόμους για τον καθαρισμό φρεατίων και φερτών υλικών. Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καρασάββας είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή

Το νοσοκομείο Μυτιλήνης έπληξε η σφοδρή νεροποντή που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα. Τμήμα της οροφής στην Ογκολογική κλινική, στην παλιά πτέρυγα κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο των νοσηλευτών και των γιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές υπέστησαν και φάκελοι ασθενών καθώς και άλλα έγγραφα τις κλινικής.
Το πρόβλημα στην παλιά πτέρυγα με τη διαρροή στο συγκεκριμένο τμήμα της οροφής υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό. Η ποσότητα του νερού όμως αυτή τη φορά είχε ως αποτέλεσμα να παρασύρει ένα μεγάλο τμήμα από το ταβάνι στο συγκεκριμένο γραφείο. Το συγκεκριμένο συμβάν είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά της ανάγκης για άμεση ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου.

Η νεροποντή δημιούργησε προβλήματα χθες βράδυ και στη Λήμνο όπου πλημμύρισε η αγορά στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει στην κεντρική αγορά καθώς και σε 2 σπίτια για άντληση υδάτων.

Φώτο: Γιώργος Πιτσιλαδής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος