Πύργος : “Έπεσαν” οι υπογραφές για ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου

Το μεγάλο έργο με τίτλο «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου», αρχικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης αφού υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο κατασκευαστή, την εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ».

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο, κι όπως τόνισε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την πόλη αφού υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής ενός μεγάλου και σημαντικού έργου που έχει να κάνει με την Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου. Ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ, που με τις εκπτώσεις ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ.

Αυτό το έργο είναι επίσης και ένα παράδειγμα που αποδεικνύει –δυστυχώς- τις χρονοβόρες διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης. Αυτό το τονίζω για όσους κάνουν συστηματικά ότι δεν γνωρίζουν τον απρόβλεπτο και παράλογο -πολλές φορές- χρόνο που χρειάζεται μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ