Ολυμπία: Περιμένουν αποζημιώσεις σχεδόν… δέκα χρόνια

Ερώτηση – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, για την μη καταβολή ενισχύσεων σε αγρότες της Επαρχίας Ολυμπίας, και ειδικότερα των Μακρισίων και των Καλυβακίων, για τις ζημιές στην παραγωγή τους λόγω καιρικών φαινομένων από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί το 2013 και το 2014.

Ο κ. Νικολακόπουλος μάλιστα χρησιμοποιεί και αυστηρή γλώσσα αποκαλύπτοντας το γεγονός ότι αν και οι ζημιές είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων από εκείνα τα έτη των καταστροφών, υπήρξε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα αρμόδια όργανά της υπερβολική καθυστέρηση στις διαδικασίες ως προϊόν σημαντικής αδιαφορίας, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα ο ΕΛΓΑ να μην έχει πληρώσει δικαιούχους πληγέντες αγρότες.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά, όπως επισημαίνει ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, το 2019 σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο και αφού είχε λήξει το σχετικό πρόγραμμα η τότε διοίκηση του Ασφαλιστικού Οργανισμού προχώρησε σε … επιλεκτικές (!) αποζημιώσεις σε μικρό τμήμα παραγωγών που είχαν προχωρήσει σε αποκατάσταση των ζημιών τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος