Να σωθούν οι ΤΟΕΒ και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις

Όλα τα σημαντικά και επίκαιρα θέματα, που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της Ηλείας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει προτείνοντας λύσεις με ανάλογες παρεμβάσεις, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Αρχικώς ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, με βάση την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, έθεσε άμεσα την ανάγκη να προχωρήσει η ρύθμιση των χρεών των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ. Πρόκειται, για θέμα που πολλές φορές έχει αναδείξει μέχρι τώρα, αλλά η καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης κρατά σε ιδιαίτερη ανησυχία – όπως είπε και τώρα – τους παραγωγούς μας για την τύχη των καλλιεργειών τους.

Ζήτησε έτσι ο κ. Νικολακόπουλος να υπάρξει η απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία, αφού το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί και πολιτικά, όπως και περαιτέρω αυτό της συνολικότερης εξυγίανσης των οικονομικών των ΤΟΕΒ, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο όχι μένουν τα ίδια αλλά δυστυχώς διογκώνονται τα προβλήματα.

Εξαιρετικώς σοβαρό και το θέμα των συνδεδεμένων ενισχύσεων με την ανάγκη να μην χαθούν για τρία βασικά εισοδηματικά προϊόντα της Ηλείας και ειδικότερα την βιομηχανική ντομάτα, την Κορινθιακή σταφίδα και τα πορτοκάλια.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε τη σημασία αυτού του θέματος και ζήτησε κάθε δυνατή παρέμβαση από την κυβέρνηση, αφού η οικονομική δυσπραγία για πολλούς αγρότες στην Ηλεία θα είναι μεγάλη και θα έχει διαδοχικές επιπτώσεις στην αγορά και την τοπική μας κοινωνία και οικονομία.

Ο κ. Γεωργαντάς αντιμετώπισε θετικά τις προτάσεις του βουλευτή της ΝΔ  και επεσήμανε, ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να διαμορφωθεί η ανάλογη τεκμηρίωση, προκειμένου να πειστεί σε αυτή την κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να μπορέσουν να στηριχθούν οι αγρότες μας σε αυτά τα προϊόντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος