Ιστοσελίδα με συνταγές της γιαγιάς από μαθητές στην Λαμπεία!

Τα χρωματιστά φασόλια και το κολοκύθι από αναρριχώμενη κολοκυθιά «συναντιούνται» στην κατσαρόλα για να τσιγαριστούν με κρεμμύδι και σκόρδο. Φύλλα δάφνης, κανέλα και ντομάτα, δίνουν την ιδιαίτερη γεύση στην «ταμπάκαλη», ένα παραδοσιακό φαγητό από τη Λαμπεία, το ορεινό χωριό των 250 κατοίκων του νομού Ηλείας.


Αυτή και άλλες τοπικές συνταγές, όπως και προϊόντα που παράγονται ή ευδοκιμούν στην περιοχή, περιλαμβάνονται στο «μενού» της ιστοσελίδας Lampeia’s Γεύσεις, που δημιούργησαν δεκαεννέα μαθητές του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις της περιοχής, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό Junior Achievement Greece.

Μέντορας των μαθητών είναι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του JA Greece «Inspiring Mentoring», όπου διάφορες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο έχουν αναλάβει μικρά, ακριτικά ή ειδικά σχολεία για να εμπνεύσουν τους μαθητές και να ενδυναμώσουν την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση».

Ο κ. Σκέρτσος «συναντήθηκε» διαδικτυακά με τους μαθητές και τις μαθήτριες και συζήτησε μαζί τους για το πραγματικό όφελος αυτής της προσπάθειας, που -όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- είναι η προώθηση της συνεργασίας και η ομαδική δουλειά, που τους επιτρέπει να ανακαλύπτουν ιδιότητες και δεξιότητες, ανοίγει νέους δρόμους, βοηθάει να ανακαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητάς τους και τους συμφιλιώνει με την άλλη άποψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος