Δημιουργείται αστικό πάρκο στον Πύργο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στη δημιουργία Αστικού Πάρκου στον Πύργο, το οποίο προβλέπεται να γίνει στην περιοχή πίσω από το ΚΕΦΙΑΠ σε έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΠΔΕ. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλου με τον δήμαρχο Πύργο, Στάθη Καννή προκειμένου να του παρουσιάσει την τη μελέτη κατασκευής και διαμόρφωσης του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παναγόπουλος, Νίκος Θεοδώρου, Βασίλης Φάμελος και Νώντας Κυριαζής καθώς και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών τη ΠΔΕ αλλά και του Δήμου Πύργου.

Το Αστικό Πάρκο στον Πύργο θα περιλαμβάνει δυο γήπεδα μπάσκετ, έναν υπαίθριο χώρο καλλισθενικής γυμναστικής, όργανα γυμναστικής,  ενώ περιμετρικά του χώρου θα διαμορφωθεί διάδρομος για περπάτημα για τρέξιμο και χρήση ποδηλάτου και δυο παιδικές χαρές που θα απευθύνονται σε παιδιά διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος τόνισε πως: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, είναι ήδη ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της ΠΔΕ και αφορά στην κατασκευή και διαμόρφωση σύγχρονων αστικών πάρκων, πλήρως προσβάσιμων για όλους, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος