Ανδραβίδα: Εντατικές έρευνες για τον δράστη του τετραπλού φονικού – Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση (video)

Σφίγγει ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από τον βασικό ύποπτο για την τετραπλή δολοφονία, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην Ανδραβίδα, η οποία συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει την Ηλεία και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα πρωτοφανές έγκλημα στα αστυνομικά χρονικά. Από ασφυκτικό θάνατο πάθεναν τα δύο ανήλικα παιδιά, πυροβολισμούς στο κεφάλι δέχτηκαν οι γονείς, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ακούστε την μαρτυρία του κ. Μαντζώρου, που ήταν ο πρώτος που πρόσφερε βοήθεια στον 12χρονο γιο της οικογένειας, όταν αυτός ανακάλυψε το φρικτό φονικό και βγήκε έντρομος από το σπίτι, κρατώντας στα χέρια του το νεκρό αδελφάκι του:

Οι τέσσερις σοροί παρέμειναν στο σπίτι μέχρι χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Α. Τσιόλα, ο 32χρονος άνδρας πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι. Η 37χρονη γυναίκα, έφερε επίσης τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά πέθαναν από ασφυξία, λόγω απόφραξης του στόματος και της μύτης. Σχετικά με την ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, ανέφερε ότι «από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 9:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου».

Επίσης, έχει γίνει δειγματοληψία για ίχνη DNA, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να αξιοποιηθούν για την ταυτοποίηση του δράστη.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν σε έναν 62χρονο, κάτοικο Ανδραβίδας και γνωστό άτομο στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές για τα ενοίκια κυρίως με τον 32χρονο και είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, ο ύποπτος διαφύγει την σύλληψη. Τόνισε πως ο δράστης σχεδίασε το φρικτό έγκλημα και γι αυτό εξαφανίστηκε. “Αν και το12χρονο παιδί που βρήκε την οικογένειά του νεκρή, ήταν στο σπίτι, θα είχαμε θρηνήσει ακόμα ένα θύμα. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον δράστη, είχε δείξει δείγματα αξιόποινης συμπεριφοράς και στο παρελθόν. Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία. Θέλει την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου. Eίμαι πεπεισμένη ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου έχει πολύ σημαντικά στοιχεία στα χέρια της”, ανέφερε η κ. Παναγοπούλου.

Ο 12χρονος που επέζησε από την δολοφονική μανία του δράστη, βρίσκεται με τον πατέρα του και τον παππού του.

Ρεπορτάζ: Μ. Λάγιου, Α. Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος