Θ. Φωτίου: «…τα Κέντρα Κοινότητας ήρθαν για να μείνουν»

Τις προοπτικές και την εξέλιξη των Κέντρων Κοινότητας παρουσίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Πάτρα μιλώντας σε Hμερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Θ. Φωτίου: «…τα Κέντρα Κοινότητας ήρθαν για να μείνουν»Σε όλη την χώρα λειτουργούν 241 κέντρα κοινότητας, κέντρα που αποτελούν την καρδιά του προνοιακού συστήματος. Τα 19 από αυτά λειτουργούν  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα σε κάθε Δήμο και απασχολούνται 89 άτομα. Τα Κέντρα Κοινότητας είπε η κα Φωτίου«ήρθαν για να μείνουν». Απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών, παρέχουν συνολική πληροφόρηση και άμεση εξυπηρέτηση στους  συναλλασσόμενους.

Η Αν. Υπουργός είπε πως ανάμεσα σε αυτούς που πίστεψαν τον θεσμό και τον στήριξαν  με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  είναι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην Ημερίδα συζητήθηκαν  οι εμπειρίες από τη λειτουργία των κέντρων κοινότητας στη Δυτική Ελλάδα και οι δράσεις τους στο μέλλον. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και την κατάθεση εμπειριών από στελέχη όλων των ειδικοτήτων που απασχολούνται στα Κέντρα  Κοινότητας(ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, υπεύθυνους δομών).

Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος