Φοιτητές από την Πάτρα, στοχεύουν στην κορυφή

Array

Στο Πίτσμπεργκ  των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρεθεί η ομάδα έξι φοιτητών από την Πάτρα  προκειμένου να λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό  (CEM- E- Car).

Οι έξι φοιτητές από  το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πάτρας, μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας , λίγο πριν φύγουν από την Αμερική μίλησαν για τα όνειρά τους και τους στόχους τους καλεσμένοι στην εκπομπή της ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ  « Στον αέρα …μέρα παρά μέρα».

Φοιτητές από την Πάτρα, στοχεύουν στην κορυφήΤι κάνουν τα παιδιά αυτά;

Όπως είπαν, δημιούργησαν ένα όχημα  που κάνοντας χρήση χημικής ενέργειας μπορούν να μεταφέρουν συγκεκριμένο βάρος σε μία συγκεκριμένη απόσταση. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αμερική από  26  έως και 29 Οκτωβρίου.

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών  του Πανεπιστημίου της Πάτρας θα εκπροσωπηθεί από τους τριτοετείς  φοιτητές Βασίλη Καζάκο, Δημήτρη Λαμπρόπουλο , Νάσο Μπαλαχτσή, Γιώργο  Μπαμπούνη, Ανδρέα Τζιώλα  και Μαρία Χαβάνη.Φοιτητές από την Πάτρα, στοχεύουν στην κορυφή

Η ιδέα της ομάδας έχει τίτλο «Hydrogen PEM fuel cell» και χωρίζεται σε δύο στάδια. Αρχικά, από χημική αντίδραση ηλεκτρόλυσης θα παραχθεί υδρογόνο, το οποίο θα συλλεχθεί σε κυλινδρική φιάλη ώστε να τροφοδοτήσει το fuel cell και να κινηθεί το αμαξίδιο.

Η κίνηση θα διακοπεί βάσει της αντίδρασης Iodine clock reaction που πραγματοποιείται σε κωνική φιάλη και έχει ως οπτικό αποτέλεσμα τη μετατροπή του χρώματος του διαλύματος από διαφανές σε σκούρο μπλε. Συγκεκριμένα, ένας photosensor με φως LED θα εντοπίσει τη διαφορά στο χρώμα και θα μεταδώσει το σήμα στον επεξεργαστή. Σε ρόλο επεξεργαστή, μία πλακέτα Arduino θα επιφέρει ακινητοποίηση των τροχών. Όσον αφορά τον χρόνο κίνησης του αμαξιδίου, συμπίπτει με το χρόνο αλλαγής χρώματος του διαλύματος και θα εξαρτηθεί από τις συγκεντρώσεις των αντιδρώντων.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος