Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Πάτρα

Άμεσα είναι τα αντανακλαστικά της τοπικής  κοινωνίας της Πάτρας, για την καταστροφή που συνέβη από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ήδη στον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας έχουν αρχίσει να προσέρχονται Πατρινοί για να προσφέρουν βοήθεια προς τους πληγέντες.Το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει βοήθεια στα γραφεία του Καρόλου 8 & Αγίου Ανδρέου, ενώ έκκληση για αίμα απευθύνει το τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Στον Ερυθρό Σταυρό συγκεντρώνουν μάσκες, όρους, αλοιφές και τρόφιμα σε κονσέρβες για τις πληγείσες περιοχές και σήμερα, ως τις 11 το βράδυ.Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610273-955, 2610277-833, 2610274-444.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών από την πρώτη στιγμή εξέφρασε στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή «Στον αέρα ..μέρα παρά μέρα» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Παραρτήματος Πατρών Γιώργος Νιάρος.

Επίσης, λόγω της έκτακτης επικαιρότητας και των αυξημένων αναγκών σε όλη την Ελλάδα, η Aιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου  στο Ρίο  “Παναγία η Βοήθεια”, κάνει έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν άμεσα.

Βοήθεια συγκεντρώνει και ο Δήμος Πατρέων .Με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, σαν ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κ.λπ.)
  • Φάρμακα (γάζες, «Betadin», παυσίπονα κ.λπ.)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα – Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Αθανασία Σταμοπούλου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος