Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων από τον άτυχο 22χρονο που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στην Πάτρα (video)

Ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα, η διαδικασία λήψης οργάνων από τον άτυχο 22χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, που υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα και από χθες το βράδυ διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Όπως μετέδωσε, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Πάτρα Αθανασία Σταμοπούλου, η διαδικασία ξεκινήσε νωρίς το πρωί και σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας  διήρκησε περίπου 6 ώρες.

Έπειτα από την γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, η καρδιά του 22χρονου μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου θα την λάβει ένας 36χρονος που υποστηριζόταν μέχρι τώρα μηχανικά, το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς, θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε οτι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με καταστροφική εγκεφαλική αιμορραγία. Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής, την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε. Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του, κάνοντας μέσα στο θρήνο τους μια τεράστια υπέρβαση, δίνοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες πολύ νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους.

Ρεπορταζ ΕΡΤ Πάτρας: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος