Πάτρα: “Καλαμπούρι” το περιστατικό λέει ο 35χρονος που του έβαλαν φωτιά στα ρούχα – Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελία (βίντεο)

Για “καλαμπούρι” έγινε το περιστατικό υποστηρίζει σε δήλωσή του ο 34χρονος ρομά, τον οποίο άγνωστα άτομα έβαλαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα ρούχα του, σε επιχείρηση της Πάτρας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση

Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε από το πρωί, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργος Μπισμπίκης, σχετικά με το περιστατικό βασανισμού του 35χρονου Ρομά.

Επίσης, το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Ελληνική Αστυνομία, το οποίο περιλαμβάνει δημοσιεύματα και την κατάθεση του 35χρονου, παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές.

Ο 35χρονος δηλώνει ότι επρόκειτο για “καλαμπούρι” μεταξύ φίλων και δεν επιθυμεί την άσκηση ενδίκων μέσων. Ωστόσο, είναι στην ευχέρεια των εισαγγελικών αρχών να κινηθούν αυτεπάγγελτα, αν κρίνουν ότι τα όσα έγιναν σε βάρος του 35χρονου είχαν ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο 35χρονος ρομά πήγε σε πατρινή επιχείρηση και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι από το προσωπικό του ζήτησαν να γονατίσει για να τα πει. Αυτός υπάκουσε και τότε ένα άτομο της παρέας φέρεται να του πέταξε εύφλεκτο υλικό στα ρούχα και να του έβαλε φωτιά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και δείχνει άνδρα να πυρπολείται σε περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι:

«Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022. Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος