Πάτρα: Καταθέτει ο 35χρονος που ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά – Τι είπε στην ΕΛΑΣ

Σκηνικό που σοκάρει σημειώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας, όταν κάποιοι εξανάγκασαν 35χρονο άνδρα που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα να πει τα κάλαντα για να του δώσουν χρήματα, ζητώντας του να πέσει στα γόνατα.

Μάλιστα ένας από τους δράστες του έριξε στα ρούχα εύφλεκτο υλικό και του έβαλε φωτιά ενώ κάποιος άλλος, βιντεοσκοπούσε τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο 35χρονος ρομά πήγε σε πατρινή επιχείρηση και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι από το προσωπικό του ζήτησαν να γονατίσει για να τα πει. Αυτός υπάκουσε και τότε ένα άτομο της παρέας φέρεται να του πέταξε εύφλεκτο υλικό στα ρούχα και να του έβαλε φωτιά.

Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 35χρονος διαμαρτυρήθηκε και άρχισε να απειλεί με μηνύσεις ενώ τα μέλη της παρέας προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα διέρρευσαν από το βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο κατέβηκε από το διαδίκτυο μετά από την παρέλευση μιας μέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αναρτηθεί ως ιστορία στο προφίλ ενός από τα άτομα που ήταν παρόντα στο βασανισμό του 35χρονου.

“Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα” λέει ο 35χρονος

Ο 35χρονος κλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως περιγράφονται, ενώ ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ. Είπε επίσης πως στην συγκεκριμένη επιχείρηση πηγαίνει συχνά, για να αναζητήσει παλιά υλικά.

Η αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδόσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος