Πάτρα: Έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Ελλάδα – Σε ασφυκτικό κλοιό τα νοσοκομεία

Εκτόξευση κρουσμάτων είχαμε χθες στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 121 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα, 31 στην Ηλεία και 30 στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο 100% έχει φτάσει η πληρότητα στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», ενώ την ίδια στιγμή έχει επεκταθεί η ΜΕΘ  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επιπρόσθετες κλίνες.

21 συνολικά ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 83 ασθενείς βρίσκονται στις απλές κλινικές covid.

Η διασπορά του ιού σε κλειστές δομές ανησυχεί τους αρμόδιους φορείς τις τελευταίες ημέρες. 17 είναι τα  επιβεβαιωμένα  κρούσματα που εντοπίστηκαν σε Ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί παιδιά με χρόνια προβλήματα.

Σε απομόνωση βρίσκονται οι 41  κρατούμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό  στην 3η πτέρυγα των Φυλακών της Πάτρας .Ωστόσο και σήμερα συνεχίζεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση σε κρατούμενους και εργαζόμενους.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση του βρέφους που νοσηλεύεται με κορονοϊό από την Κυριακή  στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο στο Ρίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος