Πάτρα: Ανθρωποκτόνος δόλος η εισαγγελική πρόταση για την δολοφονία Χέντερσον (video)

Καταπέλτης η πρόταση του Εισαγγελέα για τους έξι κατηγορούμενους της δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον, στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017.

Ενοχή από κοινού για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για όλους τους κατηγορουμένους, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας. O κύριος Ευριπίδης Νικολάου απαρίθμησε τα χτυπήματα, που δέχτηκε το θύμα με γροθιές και κλωτσιές από τους κατηγορούμενους, προκειμένου να στοιχειοθετήσει την πρότασή του. Όπως είπε, αιτία θανάτου ήταν οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία και ταυτίστηκε με την ιατροδικαστική εξέταση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τζιόλα, λέγοντας ότι δεν προέκυψαν μεταθανάτια τραύματα.

Η ακροαματική διαδικασία σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, πραγματοποιείται μετά την έφεση, που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά δεν παρίστανται στην δίκη οι γονείς του δολοφονημένου Μπακαρί Χέντερσον.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Χέντερσον, Χρήστος Κακλαμάνης δήλωσε ικανοποίηση για την πρόταση του Εισαγγελέα τονίζοντας: «Ήταν ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη, πλήρης και νομικά και από άποψη πραγματικών περιστατικών. Θεωρούμε ότι είναι μια πρώτη απάντηση του κράτους δικαίου μας. Τη δεύτερη θα τη δώσει το δικαστήριο με την απόφασή του στέλνοντας μήνυμα σε όλους εντός και εκτός, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνική. Οι Έλληνες, τα δικαστήρια δεν μπορούν να δεχθούν πράξεις ακραίας βίας, χουλιγκανισμού, λιντσαρίσματος όπως είναι το συγκεκριμένο αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο εκδικάζεται αυτές τις ημέρες στο μικτό ορκωτό εφετείο Πατρών. Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε επίσης, ότι η οικογένεια Χέντερσον θα έρθει ξανά στην Ελλάδα, για να ακούσει την απόφαση από την οποία προσμένουν δικαίωση, μετά από 5 χρόνια για το νεκρό παιδί τους».

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, ο Θανάσης Τάρτης χαρακτήρισε αναμενόμενη την πρόταση του Εισαγγελέα και πρόσθεσε «τα στοιχειά είναι τέτοια, που θα μας οδηγήσουν ξανά στην ομόφωνη απόφαση περί κατάφορης ενοχής, όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για θανατηφόρο σωματική βλάβη. Εμείς θα αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας και τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνα, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας. Άλλωστε, και η Ιατροδικαστής είπε, ότι η πρόθεση των κατηγορουμένων δεν ήταν να προκαλέσουν θάνατο αλλά σωματικές βλάβες».

Η δίκη, αναμένεται να συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

Διαβάστε ακόμα: Πάτρα: Διεκόπη ξανά η δίκη για την δολοφονία του Μπ. Χέντερσον – “Συγγνώμη” ζήτησε ο 37χρονος από την Βρετανία – ertnews.gr

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση οι οκτώ στη Ζάκυνθο (video) (ertnews.gr)

Βίντεο-ντοκουμέντο της άγριας δολοφονίας στον Λαγανά Ζακύνθου (video) (ertnews.gr)

Ξυλοδαρμός του 22χρονου μέχρι θανάτου – Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση (video) (ertnews.gr)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος