Βίντεο-ντοκουμέντο της άγριας δολοφονίας στον Λαγανά Ζακύνθου (video)

Η φρίκη του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου αποτυπώνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας του μπαρ. Ο άτυχος νέος τρέχει να σωθεί αλλά οι δράστες τον κυνηγούν και τον κλωτσάνε χωρίς έλεος.

Το οπτικό ντοκουμέντο σοκάρει με τη αγριότητα και την ψυχραιμία των δραστών, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο της δολοφονίας ακόμη και όταν ο 22χρονος Αμερικανός είχε ξεψυχήσει από τα δικά τους βάναυσα χτυπήματα.

Δευτερόλεπτα πριν, όταν ακόμη τίποτα δεν προμήνυε το φονικό καβγά. Ο Μπακάρ Χέντερσον έπινε το ποτό του στη μπάρα. Δίπλα του, όπως φαίνεται στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο, έβγαζαν σέλφι, ένας θαμώνας και η Σέρβα σερβιτόρα. Στα αριστερά του Αμερικανού φαίνεται ο 33χρονος Σέρβος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης. Είναι εκείνος που, ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της κοπέλας, φαίνεται να ξεκινάει τον καβγά πετώντας προς το μέρος της το ποτήρι με το ποτό του.

Ο 22χρονος φαίνεται να κάνει παρατήρηση στον Σέρβο, ο οποίος εξοργισμένος τον χτυπάει στο πρόσωπο.
Ο Μπακαρί ανταποδίδει χτυπώντας τον με ένα μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι και στη συνέχεια με τα χέρια. Ακολουθεί πανδαιμόνιο… Ο Αμερικανός βγαίνει τρέχοντας από το μπαρ καθώς εξοργισμένοι οι Σέρβοι τον κυνηγούν.

Στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, η κάμερα καταστήματος κατέγραψε την άγρια δολοφονία.

Όλοι εναντίον ενός… ο  Μπακαρί δέχεται μια δυνατή σπρωξιά και πέφτει στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου. Μια κλωτσιά στα πλευρά  τον σωριάζει στο έδαφος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Πλέον είναι όλοι από πάνω του και τον χτυπούν βάναυσα χωρίς έλεος… Ανάμεσά τους φαίνεται ο 32χρονος μπράβος του μπαρ, ο οποίος τον γρονθοκοπεί ακόμη και με το δεξί του χέρι που έχει γύψο. 

Σε δευτερόλεπτα είχαν όλα τελειώσει… Νεαροί από διπλανά μπαρ προσπαθούν να απομακρύνουν τους δράστες. Ένας νεαρός κάτι λέει στον 32χρόνο μπράβο, ο οποίος δεν διστάζει να χτυπήσει και εκείνον στο πρόσωπο. Κοπέλες που βρίσκονται σημείο βάζουν τις φωνές. Κάποιος προσπαθεί με μαλάξεις να επαναφέρει στη ζωή τον 22χρονο Αμερικανό, ενώ ο 32χρονος μπράβος που είχε για λίγο φύγει, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ψυχρός και ατάραχος.

Τα δύο βίντεο αναλύθηκαν καρέ-καρέ από την ασφάλεια Ζακύνθου και οδήγησαν στη σύλληψη των οκτώ Σέρβων και του Έλληνα μπάρμαν οι οποιοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονια από δόλο.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης-Πέτρος Πομώνης

Σχετικές ειδήσεις:
Ζάκυνθος: Συλλήψεων συνέχεια για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα
Ζάκυνθος: Σοκάρει το video του ξυλοδαρμού-Ανακρίνονται δύο κατηγορούμενοι (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος