Πάτρα: Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών

Τριψήφιος είναι ξανά μετά από αρκετές εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αχαΐα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι ανήλθαν στα 106 γεγονός που έχει θορυβήσει τις υγειονομικές και αυτοδιοικητικές αρχές.

Ένα επιπλέον στοιχείο που προσφέρεται για αξιολόγηση είναι ο αριθμός των διασωληνώσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου νοσηλεύονταν χθες 10 άτομα και άλλα δύο στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας». Το κοινό στοιχείο και στις 12 περιπτώσεις είναι ότι πρόκειται για ανεμβολίαστα άτομα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος με ανάρτησή του στέλνει σήμα κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως αναφέρει, μέσα σε δύο εβδομάδες τα ενεργά κρούσματα ανέβηκαν στα 470 από τα 318 που μετρούσαμε το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Συνιστά να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και ζητάει από τους επιχειρηματίες εστίασης να βοηθήσουν ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες στα κλαμπ, καθώς «τα νέα παιδιά διψάνε για διασκέδαση δικαιολογημένα, αλλά ας προσέχουμε όλοι ο καθένας από το πόστο του και την προφύλαξη τους από τον εφιάλτη.»

Την ίδια στιγμή παρατηρείται μέτρια προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό (757 έγιναν χθες στο σύνολο της Αχαΐας). Το σύνολο των εμβολιασμών ανέρχεται στους 340.153 εκ των οποίων οι 179.196 με τουλάχιστον 1 δόση (ποσοστό 51.03%) και 170.811 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (ποσοστό 48.65%). Την αναμνηστική δόση, δηλαδή την τρίτη, έχουν κάνει 5.280 πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος