Η Πάτρα τσικνίζει – Πήραν φωτιά οι ψησταριές

Τσικνοπέμπτη σήμερα και η Πάτρα γιορτάζει, όπως μόνο αυτή ξέρει.  Ένα «σύννεφο» τσίκνας αναμένεται να σκεπάσει την πόλη καθώς από το πρωί έχουν στηθεί ψησταριές από τη μία άκρη στην άλλη για να ετοιμάσουν τα παραδοσιακά σουβλάκια, αλλά και όλα τα ψητά που θα έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα παραδοσιακά εδέσματα, χορό, κέφι  και μουσικές εκδηλώσεις σε γειτονιές  και πλατείες της πόλης περιλαμβάνει και το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Οι εκδηλώσεις  θα έχουν επίκεντρο, την Άνω και Κάτω Πόλη και την Πλατεία Γεωργίου Α’.

Η Δημοτική Μουσική θα επισκεφθεί Δημοτικά Σχολεία της πόλης

  • 11.00-14.30  Η «Μπάντα Χάλκινων» που αποτελείται από καταξιωμένους δεξιοτέχνες μουσικούς της πόλης μας θα περιηγηθεί σε όλο το κέντρο της πόλης με παραδοσιακά τραγούδια.
  • 12.00 – 15.00  Πλατεία Αμπελοκήπων – Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι από πενταμελή ορχήστρα
  • 12.00 – 15.00  Πλατεία Ελευθερίας – To σχήμα «Στέκι Καλλιτεχνών» θα πραγματοποιήσει λαϊκό γλέντι με παραδοσιακό τραγούδι.
Η Πάτρα τσικνίζει – Πήραν φωτιά οι ψησταριές

Το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η Κοινωφελής του Πατρινού Καρναβαλιού με την πραγματοποίηση στην Άνω Πόλη του δρώμενου – παρωδία των «Γάμων της Βασίλισσας του Καρναβαλιού» και πρωταγωνιστές τους μνηστήρες που θα προσπαθήσουν να της κλέψουν την καρδιά.

Θα ακολουθήσουν συναυλίες:

  • Στις 19.00 στις Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Συναυλία Κανταδόρων  – Συναυλία με τη συμμετοχή των χορωδιών Santa Maura – συλλόγου Λευκαδιτών Πάτρας «Η Φανερωμένη».
  • Στις 21.00  στη Πλατεία Γεωργίου Α΄– Συναυλία των Γκιντίκι.  Ένα ξεχωριστό  μουσικό σχήμα με ιδιαίτερο ύφος το οποίο μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, το βιολί, τα κρουστά, πραγματοποιεί μια  σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού.

Στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια ενώνουν τις δυνάμεις τους 12 πολιτιστικοί σύλλογοι κατόπιν πρωτοβουλίας κα συντονισμού του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η Πάτρα τσικνίζει – Πήραν φωτιά οι ψησταριές

Ημέρα αυθεντικής αποκριάτικης διασκέδασης και ξεφαντώματος η Τσικνοπέμπτη  στη Πάτρα καθώς σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική ευθεία για το Πατρινό Καρναβάλι.  

Ένα απέραντο γλέντι αναμένεται να στηθεί από την μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, ένα γλέντι που θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου

Χορηγοί επικοινωνίας:  ΕΡΤ3 , ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος