Επιστολή – Τελεσίγραφο Δήμου Πατρέων στον Πρωθυπουργό

Συνάντηση εντός 15 ημερών ζητά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με αίτημά του την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στους κατοίκους της πόλης για δραστηριότητες αναψυχής, ξεκούρασης , αθλητισμού και πολιτισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στους δημοσιογράφους είπε μεταξύ  άλλων πως «… η ανησυχία μας εντείνεται από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και από την πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή του Νομοσχεδίου με το οποίο η λιμενική ζώνη αποτελεί πλέον περιουσιακό στοιχείο  του Νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων»  και συνέχισε: «τους τελευταίους  μήνες εξελίσσεται μια συντονισμένη προσπάθεια προκλητικής  ακύρωσης της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης,  δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινή  λειτουργία της πόλης μας».

Ταυτόχρονα ο κ. Πελετίδης άσκησε κριτική τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη μη αξιοποίηση του χώρου του λιμανιού όσο και στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών.

Καταλήγοντας, είπε : «Τα κάγκελα, οι μάντρες και τα συρματοπλέγματα που έχουν μετατρέψει μεγάλο τμήμα της λιμενικής ζώνης σε φρούριο για τον «εχθρό λαό» δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά… Απαιτούμε  να καταργηθεί  κάθε περιορισμός  στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων στο βόρειο λιμάνι και να φύγουν οι μπάρες και η περίφραξη απ ‘ όλη την λιμενική ζώνη».

Ο Δήμαρχος κάλεσε σε εγρήγορση και κινητοποίηση τον Πατραϊκό λαό  εάν δεν υπάρξει απάντηση από την πλευρά του Πρωθυπουργού.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος