Ελαιώνας Αχαΐας: Τοποθέτηση ράμπας – SEATRAC

Η 79χρονη κυρία Φρόσω, η οποία έχει κινητικά προβλήματα, εδώ και λίγες μέρες μπορεί να απολαύσει  επιτέλους το μπάνιο της στην παραλία του Ελαιώνα Αιγιαλείας. Αυτό εξηγούσε χαρούμενη χθες στους φορείς της Περιφέρειας που επισκέφθηκαν  την περιοχή.

Ελαιώνας Αχαΐας: Τοποθέτηση ράμπας – SEATRACΗ τοποθέτηση της ράμπας- SEATRAC προκειμένου  άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα  πρόσβασης στη θάλασσα ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων  αφού πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία.

Χθες ο Περιφερειάρχης  Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος βρέθηκαν στο σημείο  διαπιστώνοντας το πόσο απαραίτητη ήταν η  τοποθέτησή της.

Ελαιώνας Αχαΐας: Τοποθέτηση ράμπας – SEATRAC«Είμαστε χαρούμενοι αλλά και περήφανοι , κάθε φορά που μπορούμε να αποδεικνύουμε ότι η ισότητα στην πρόσβαση πρέπει να αποτελεί μία αυτονόητη πραγματικότητα. Είναι η 6η ράμπα που τοποθετήθηκε στην Αχαΐα» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Τα τελευταία χρόνια, το αίτημα των ΑμΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών.

Μέσω αυτών οι πολίτες όλων των ηλικιών με αναπηρία απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Η ειδική ράμπα SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

  • Αποτελείται βασικά από ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.
  • Χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια σαν τη μόνη πηγή για την τροφοδοσία του.
  • Ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου. Έτσι, δεν χρειάζεται εκπαίδευση του τελικού χρήστη.
  • Δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί κατά προτίμηση στην αρχή της θερινής περιόδου και να απεγκατασταθεί στο τέλος της. Δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος