Αχαΐα: Τέλος οι συνοδείες των κρατουμένων σε Νοσοκομεία από εμάς, δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Απάντηση στην ανακοίνωση της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης σχετικά με τις μεταγωγές κρατουμένων από τα Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Θεσσαλονίκης και Πατρών που ενεργούνται ήδη από 2002 έως και πρόσφατα, έδωσε σήμερα από το ραδιόφωνο την ΕΡΤ Πάτρας ο  Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

Ο εκπρόσωπος του κλάδου τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και με μία σειρά από έγγραφες παρεμβάσεις, είχε θέσει επιτακτικά το θέμα της λήξης των συνοδειών των έκτακτων μεταγωγών κρατουμένων από την Φυλακή Αγίου Στεφάνου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συγκεκριμένη διαδικασία ως πάρεργο για τους αστυνομικούς με σημαντικές συνέπειες σε σχέση με την αστυνόμευση της περιοχής : «Η Πάτρα ήταν η μοναδική πόλη από το 2002 (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που διαθέτουν πολυάριθμες σε προσωπικό Υπηρεσίες Μεταγωγών), όπου οι έκτακτες μεταγωγές των κρατουμένων σε Νοσοκομεία γίνονταν συνοδεία αστυνομικών οι οποίοι αποσπώνταν εκτάκτως και για πολλές ώρες από την δύναμη αστυνόμευσης της πόλης και του Νομού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σχεδόν σε καθημερινή βάση να αποψιλώνεται το διαθέσιμο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών και οι αστυνομικοί να εγκλωβίζονται για ώρες και μέρες πολλές φορές, σε Νοσοκομεία και άλλα θεραπευτήρια εντός και εκτός Αχαΐας…Πρέπει να τηρηθεί ο νόμος! Είναι ένας νόμος του ΄99. Όταν προσλήφθηκαν, εκπαιδεύτηκαν για να φυλάνε τη φυλακή και να πηγαίνουν τους κρατούμενους στα νοσοκομεία.. Αυτό ζητάμε εμείς και το Υπουργείο αυτό λέει. Θα τους εξοπλίσουν με κλούβες, οπλισμό κλπ. Θα γίνουν όλα όπως πρέπει..»

 Από τη δική της πλευρά, η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης με ανακοίνωση της, αναφέρει μεταξύ άλλων :

«Με αιφνιδιαστική διαταγή της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Νικολάου στις 14/09/2021, διατάσσεται το προσωπικό Εξωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Πατρών να διενεργεί τις έκτακτες μεταγωγές κρατουμένων στα Νοσηλευτικά ιδρύματα από 01.11.2021 και το σύνολο των μεταγωγών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα από 01.02.2022…Καταγγέλλουμε δημοσίως την ως άνω διαταγή ως παράνομη και δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας έχει ήδη δώσει εντολή σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση δικαστικής προσφυγής – αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων και άλλων δεόντων νομικών ενεργειών…Ως θεσμικό όργανο, προειδοποιούμε ότι τυχόν απόπειρα εφαρμογής της ούτως ή άλλως πρακτικά ανεφάρμοστης αυτής διαταγής, θα θέσει σε σοβαρότατο κίνδυνο την ασφάλεια των κρατουμένων, των Εξωτερικών Φρουρών και τελικώς την ασφάλεια των ίδιων των πολιτών της Πάτρας».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος