Αχαΐα: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες – Δύο νέα κορονοπάρτι στην πλαζ (video)

Υποχωρεί ο κορονοϊός στην Αχαΐα, χθες ανακοινώθηκαν μόλις 6 κρούσματα, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των ασθενών, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας. Συνολικά, στα δυο νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας νοσηλεύονταν 78 ασθενείς.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 34 ασθενείς στις κλινικές, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και δέκα στις ΜΕΘ κορονοϊού, ενώ στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 29 άτομα στις κλινικές και τέσσερα στις ΜΕΘ.

Χθες διενεργήθηκαν 354 τεστ στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία «Ντε Μιράντα» στο στάδιο της Παναχαϊκής και βρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Ά, για τον γενικό πληθυσμό κατά τις πρωινές ώρες.

Αχαΐα: Μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες – Δύο νέα κορονοπάρτι στην πλαζ (video)Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάτρας, που σπεύδουν από το πρωί στα φαρμακεία για να προμηθευτούν δωρεάν self test, καθώς πρέπει να εμφανιστούν στην εργασία τους με το αποτέλεσμα του ελέγχου για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, τα φαρμακεία της Πάτρας στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν self test μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, για μη χορηγήση δωρεάν τεστ, καθώς όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εργασιακές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Να σημειωθεί πως σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Στο μεταξύ δύο μεγάλα κορονοπάρτι, με περισσότερα από 2.000 άτομα διοργανώθηκαν χθες βράδυ στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, τα δύο πάρτι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Πλαζ σε δύο διαφορετικά σημεία.Το ένα  πραγματοποιήθηκε  με φωτισμό και dj και  έλαβε χώρα στην αρχή της Πλαζ, ενώ το άλλο που είχε και τη μεγαλύτερη συμμετοχή έγινε γύρω από καντίνα. Οι νέοι με ποτά στο χέρι χωρίς μάσκες και κανένα μέτρο προστασίας, διασκέδαζαν μέχρι τις πρωινές ώρες και ανέβαζαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος