Ζητούν τεχνική παρέμβαση σε σημείο του φράχτη, αλλιώς θα πλημμυρίσουν!

Αγανακτισμένοι δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του ομώνυμου συλλόγου Αλεξανδρούπολης από την δημιουργία φράχτη στο σημείο της  λεγόμενης Ιρλανδικής διάβασης μελισσοκομείου στο νότιο κομμάτι του Έβρου ποταμού, αφού όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό θα είναι εγκληματικό για την περιοχή.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, μετέφερε την αγωνία και την ανησυχία του για ό,τι επακολουθήσει.

Ανέφερε χαρακτηριστικά  πως η υπόθεση αφορά ένα κομμάτι μήκους 150 μέτρων που με ανάλογες παρεμβάσεις που είχαν προτείνει και φράχτης θα υπήρχε, αλλά και η περιοχή θα ήταν προστατευμένη από τις πλημμύρες

Το αντιπλημμυρικό έργο που υπάρχει την τελευταία επταετία  στην περιοχή,  ο λεγόμενος υπερχειλιστής,  προστατεύει εβδομήντα χιλιάδες στρέμματα και όχι μόνο από την ορμητικότητα μεγάλων όγκων νερού που κατεβάζει ο Έβρος ποταμός αναγκάζοντας κάθε φορά τους αρμοδίους να κάνουν θραύση αναχωμάτων.

Επισήμανε δε, πως ο ίδιος ο  μελετητής του υπάρχοντος  έργου ιρλανδικής διάβασης, τόνισε  ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο σημείο εκείνο θα είναι εγκληματική.

«Δεν μπορείς να κλείσεις  μια κοίτη. Δεν ξέρεις που θα ξεσπάσει το νερό δηλώνει ο κ. Αλεξανδρής. Κάναμε προτάσεις αλλά δεν εισακουστήκαμε» τόνισε με έμφαση «Όμως να ξέρετε ότι η φύση τιμωρεί. Δεν συγχωρεί λάθη. Το γεγονός ότι και οι δυο πλευρές Ελλάδα και Τουρκία  έχουν κάνει αποψίλωση ,  επιδεινώνει την κατάσταση. Για λόγους εθνικούς δεν δημοσιοποιούμε τις προτάσεις μας, συνεχίζουμε να έχουμε επαφή με κάθε αρμόδιο και να πιέζουμε» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος