“Ζητείται ρύθμιση για τους απορριφθέντες αναπληρωτές που έμειναν εκτός πινάκων για 3 ευρώ”

Για “ανεπάρκεια των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΑΣΕΠ” κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές-μέλη της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, αναφορικά με τον αποκλεισμό 1750 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή, που βρέθηκαν εκτός πινάκων πρόσληψης εξαιτίας της μη πληρωμής του παράβολου των τριών ευρώ, που έπρεπε να καταβάλουν μαζί με τις αιτήσεις τους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, Χάρης Κουσινίδης, “οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές δεν γνώριζαν ότι υπάρχει αυτή η οικονομική εκκρεμότητα, αφού το σύστημα δεχόταν τις αιτήσεις τους και έδειχνε ότι όλα είναι εντάξει, μέχρι την ημέρα που τους ήρθε μήνυμα πως συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα των απορριφθέντων, επειδή δεν ήταν τακτοποιημένο το παράβολο”. Ο κ. Κουσινίδης επεσήμανε ότι “δεν είναι δυνατόν τόσοι εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους και αναπληρωτές από τον Έβρο, να είναι όλοι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι” και πρόσθεσε ότι “θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως πρόκειται ακόμα και για παραπλάνησή τους”. Ανέφερε επίσης πως τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η Δ.Ο.Ε. έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να φέρει ρύθμιση που θα δικαιώνει τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, αφού, όπως είπε, “οι ίδιοι δε φταίνε σε τίποτα και είναι άδικο, για τρία ευρώ, να μείνουν εκτός πινάκων, ίσως και για τρία χρόνια, όπως οι ίδιοι πληροφορούνται, παρότι μέχρι τώρα οι πίνακες αυτοί “κλείδωναν” για έναν χρόνο. Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν εκτός εργασίας μέχρι το 2023, κινδυνεύοντας να χάσουν ακόμα και τους διορισμούς τους, εφόσον αυτοί προχωρήσουν εντός της τριετίας του αποκλεισμού τους από τους πίνακες”.
Ο κ. Κουσινίδης, πάντως, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργείται από τον ΑΣΕΠ δεν είναι το μοναδικό, αφού, όπως είπε, “μπορεί το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού να έχει βοηθήσει στη διαφάνεια των προσλήψεων στο Δημόσιο, στα θέματα της εκπαίδευσης όμως, δημιουργεί συνεχώς γραφειοκρατικά προβλήματα”. Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε πως “ήταν λάθος του τότε υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που πέρασε και τις προσλήψεις των αναπληρωτών από το ΑΣΕΠ”, αφού, όπως είπε, “πριν από αυτό, τα θέματα της στελέχωσης κενών θέσεων στα σχολεία λύνονταν πιο εύκολα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος