Τους 32.000 εμβολιασμούς άγγιξε το ΚΥ Ορεστιάδας

12.000 rapid test και 2000 μοριακά πραγματοποίησε το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Αυτό τονίζεται σε ενημερωτικό δελτίο που  υπογράφει ο διευθυντής του Κέντρου  Χρήστος Παπαθανάκης στα πλαίσια ενός μικρού απολογισμού των μέχρι σήμερα δράσεων της εν λόγω δομής , καταδεικνύοντας όπως ανέφερε το μέγεθος της προσπάθειας των εργαζομένων σε αυτό.

Στον τομέα των εμβολιασμών από το τέλος του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 31.206 εμβολιασμοί όλων των δόσεων, αυξάνοντας τις εμβολιαστικές γραμμές από μια σε τρεις, έτσι ώστε σήμερα να διενεργούνται 270 με 290 εμβολιασμοί ημερησίως.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάκης σε μηνιαία βάση απαιτούνται για την λειτουργία των τριών εμβολιαστικών γραμμών περίπου 180 -200 βάρδιες του  προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για τις ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος .

Επιπροσθέτως, το τελευταίο τρίμηνο μια άλλη δραστηριότητα  που ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας είναι οι εμβολιασμοί κατ’ οικον των ανήμπορων προς μετακίνηση συμπολιτών μας που είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι .Για το σκοπό αυτό Μέχρι σήμερα κινητές μονάδες του ΚΛΥ Ορεστιάδας πραγματοποίησαν συνολικά 18 εξορμήσεις στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα και στους οικισμούς πέριξ των πόλεων αυτών. Οι κινητές μονάδες του ΚΥ επισκέφθηκαν συνολικά 25 χωριά των περιοχών αυτών αλλά και των Δικαίων και όπως αναφέρουν  η δραστηριότητα αυτή θα συνεχισθεί έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα των ανήμπορων  συμπολιτών μας να εμβολιασθούν.

Μια ακόμη δραστηριότητα που επίκειται να πραγματοποιηθεί από το ΚΥ Ορεστιάδας θα είναι στην εμβολιαστική δράση που διοργανώνει η 4η ΥΠΕ σε συνεργασία με την  Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας για τον εμβολιασμό των πιστών.

Ο διευθυντής του ΚΥ Ορεστιάδας καταλήγει διαβεβαιωντας  τους κατοίκους της περιοχής ότι καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια στις απαιτήσεις που προκύπτουν κατά την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες για καλύτερη ποιότητα παροχών υγείας στο κοινωνικό σύνολο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος