ertnews.gr

Προοπτικές για το ελαιόλαδο της Μάκρης ανοίγει το Π. Ο. Π.

18/01 13:31
Προοπτικές για το ελαιόλαδο της Μάκρης ανοίγει το Π. Ο. Π.

Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και αύξηση της κατανάλωσης του ελαιολάδου Μάκρης Αλεξανδρούπολης αναμένουν οι παραγωγοί του προϊόντος, μετά την ένταξή του στον κατάλογο των προστατευόμενων προϊόντων ονομασίας προέλευσης της Ε. Ε.

«Με το Π. Ο. Π. αποδίδεται και επίσημα η ξεχωριστή “ταυτότητα” του ελαιόλαδου της Μάκρης», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημοσθένης Χατζηνικολάου. Για την κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης αλλά και αυτής που ήδη παρατηρείται από το εξωτερικό, ο Συνεταιρισμός προχωρά στην επέκταση των ελαιώνων, προς τη βόρεια περιοχή της Μάκρης. «Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 150.000 δέντρα, τα οποία αυξάνουμε τα τελευταία χρόνια κατά 2.000-2.500 ετησίως, ώστε να ανεβάσουμε την παραγωγή», εξήγησε ο κ. Χατζηνικολάου. Όσον αφορά τις ποσότητες που ετησίως παράγουν τα μέλη του Συνεταιρισμού, αυτές κυμαίνονται από 500 έως 900 τόνους, ανάλογα με την καρποφορία της χρονιάς. Ο Συνεταιρισμός εξετάζει παράλληλα και τρόπους βελτίωσης της τυποποίησης του ελαιολάδου που παράγουν τα μέλη του, ώστε το προϊόν να γίνει ελκυστικότερο στο καταναλωτικό κοινό, που σήμερα περιορίζεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. «Τις χρονιές που η παραγωγή είναι μεγάλη, μπορούμε να στείλουμε και έξω, σε χρονιές με μικρότερη παραγωγή, οι ποσότητες δεν επαρκούν για εξαγωγές και το λάδι μας φτάνει μόνο για τη βασική αγορά μας», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version