Πειθαρχικά αδικήματα “έβγαλε” ο έλεγχος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Σοβαρές παρατυπίες και συμπεριφορές ή ενέργειες που στοχευμένα πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου διαπιστώνει η διοίκηση των νοσοκομείων Έβρου, μετά από έλεγχο που διενήργησε στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Απόντες γιατροί, ταυτόχρονες χορηγήσεις αδειών στο 100% του ιατρικού προσωπικού κλινικών, εγκατάλειψη ασθενών χωρίς ιατρική παρακολούθηση και άρνηση εξέτασης ασθενούς από εφημερεύοντες γιατρούς ήταν ορισμένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν, τα οποία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Διοίκησης.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασθενών αλλά και του κύρους των ευσυνείδητων γιατρών του νοσοκομείου, ενώ επισημαίνει ότι «μια μικρή μειοψηφία είναι αυτή που επιχειρεί να παρεμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας».

Όσον αφορά τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει για να επιτευχθεί αυτή, αναφέρει την πρόσληψη ενός επικουρικού παθολόγου, την αξιολόγηση των αιτήσεων τεσσάρων νέων Επιμελητών Β’ (των ειδικοτήτων νεφρολόγου, παθολόγου, χειρουργού, και ορθοπεδικού) και τις μετακινήσεις γιατρών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Διευκρινίζει, τέλος, πως έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις για όλα τα πειθαρχικά αδικήματα που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που έγινε στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος