ΠΓΝΑ: Π. Ελευθεριάδης «Mικρό το ενδιαφέρον των νοσηλευτών για τα απογευματινά χειρουργεία»

«Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη  για συμμετοχή νοσηλευτών στα απογευματινά χειρουργεία, όμως οι  πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι, ότι το ενδιαφέρον είναι μικρό  και αυτό οφείλεται  από την μια στην κούραση του προσωπικού, αλλά  και από την άλλη στην αποζημίωση η οποία είναι πολύ μικρή», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ) κ. Παύλος Ελευθεριάδης με αφορμή την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων , υπογραμμίζοντας, πως «το θέμα των απογευματινών χειρουργείων το βλέπουμε θετικά αν όμως αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την στελέχωση του νοσοκομείου».

Δίνοντας την εικόνα των ελλείψεων με νούμερα ο κ. Ελευθεριάδης είπε: «Σήμερα στην Νοσηλευτική υπηρεσία από τις 788 οργανικές θέσεις που προβλέπονται τα κενά   είναι 253. Στην Διοικητική υπηρεσία από τις 100 οργανικές θέσεις που προβλέπονται τα κενά είναι 26. Στο Παραϊατρικό προσωπικό  από τις 112 οργανικές  υπάρχουν 36 κενά. Λοιπό επιστημονικό προσωπικό ( λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές κλπ) από τις 47 οργανικές θέσεις που προβλέπονται  τα κενά είναι 9,ενώ από το λοιπό προσωπικό (εργάτες, τηλεφωνικό κέντρο, κλητήρες κλπ) από τις 54 οργανικές θέσεις που προβλέπονται οι 40 είναι κενές. Όσο αφορά τις χειρουργικές αίθουσες  οι οποίες λειτουργούν καθημερινά  στην πρωινή βάρδια είναι 4 με 5 εκ των οποίων η μια είναι ΜΕΘ ,ενώ η δυνατότητα του νοσοκομείου είναι να λειτουργεί 10 αίθουσες».

 «Όλες οι υπηρεσίες συνεισφέρουν στην λειτουργία του νοσοκομείου είναι ένας κύκλος ουσιαστικά μπαίνει μια νέα λειτουργία  όπως των απογευματινών χειρουργείων αλλά με ένα προσωπικό  το οποίο ήδη είναι βεβαρυμμένο, ήδη οι άδειες που χρωστάει το νοσοκομείο στο προσωπικό είναι πάρα πολλές, άρα θα κληθεί το προσωπικό εθελοντικά ουσιαστικά να δουλέψει χωρίς όμως να μπορεί να ανταποκριθεί στις καινούργιες αυτές απαιτήσεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε και στις συνταξιοδοτήσεις οι οποίες όπως είπε «είναι πάρα πολλές  και δεν καλύπτονται. Υπάρχει μια πρόσκληση για καινούργιες προσλήψεις κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό στο οποία περιλαμβάνεται και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προσλήψεις όμως οι οποίες όχι μόνο δεν θα καλύψουν τις ανάγκες, ουσιαστικά, δεν  καλύπτουν καν τις αποχωρήσεις σε συνταξιοδοτήσεις».

Τέλος έκανε αναφορά και  στο θέμα του επικουρικού προσωπικού το οποίο εργάζεται στο νοσοκομείο .

 Όπως, είπε «η  πολιτεία θα πρέπει να  δει  αυτό  θέμα γιατί αποτελεί μια ανάσα για εμάς, ωστόσο θα  πρέπει να οριστικοποιηθεί και ο τρόπος, με τον οποίο θα εργάζεται στο νοσοκομείο ως μόνιμο προσωπικό και όλα αυτά θα έχουν και το αντίκτυπο τους με τα απογευματινά χειρουργεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος