Π. Σκουρλέτης «Ακόμη και αν είχαμε κάποια πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη πάλι δεν θα επιλέγαμε την εξόρυξη χρυσού.»

«Δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος παραγωγής και εξόρυξης χρυσού αυτήν την στιγμή, αντίθετα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις με βάση την διεθνή εμπειρία είναι καταστροφικές .Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκό χώρο έχουν προ πολλού σταματήσει να υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες,» ανέφερε από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε ο γραμματέας της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και τόνισε: «η επιλογή μιας τέτοιας δραστηριότητας είναι μια επιλογή την οποία εμείς δεν την στηρίζουμε ως χώρος. Θεωρούμε δηλαδή ότι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι μη αναστρέψιμες καταστροφικές ,άρα ακόμη και αν είχαμε κάποια πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη πάλι δεν θα επιλέγαμε την εξόρυξη χρυσού.»

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων αλλά και την Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Εβρου κατά του χρυσού και συζήτησε ένα θέμα που απασχολεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα την ευρύτερη περιοχή ,ύστερα από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ την προοπτική να ενεργοποιηθούν τα σχέδια για την εξόρυξη χρυσού.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του από τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της ΤΑ καθώς και το γεγονός ότι τάσσονται ενάντια σε αυτήν την επιλογή.
«Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα το ακούσουν οι αρμόδιοι και δεν θα μιλήσουν για επιλογές οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι είναι εις βάρος της βιώσιμης ανάπτυξης,» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, ο γραμματέας της Κ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ, «η χώρα μας έχει μια εμπειρία αρνητική ,αυτή της Χαλκιδικής και επειδή πρόκειται για την ίδια εταιρεία η οποία έχει δικαιώματα εδώ στην περιοχή ,σας θυμίζω ότι η εταιρεία δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Και το κυριότερο είναι ότι ,η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει μια καθετοποίηση στην λειτουργία της δηλαδή, να παραχθεί στην Ελλάδα χρυσός με έναν ασφαλή τρόπο.»

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στην ΝΔ και αναρωτήθηκε ποιο είναι το μοντέλο που έχει για την ανάπτυξη .
«Είναι μια κυβέρνηση που είπε ότι, θα επιδοτήσει τις εξορύξεις, όταν υπάρχει ανάγκη να επιδοτηθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο άλλοι κλάδοι ποιο δυναμικοί,» είπε και πρόσθεσε: « αντί να υπάρξει σχεδιασμός, αντί αυτή η κυβέρνηση να κινηθεί στα βήματα της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,σήμερα βλέπουμε σε διάφορους τομείς να επιλέγονται λύσεις από το παρελθόν. Ουσιαστικά γυρνάμε σε μοντέλα και αντιλήψεις προ 30 και 40 ετών.»

Ο κ. Σκουρλέτης ολοκληρώνει αύριο την περιοδεία του στην Θράκη με επισκέψεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος