Ορκίζονται οι πρώτοι ΠΕ απόφοιτοι της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου (ηχητικό)

Οι πρώτοι είκοσι σπουδαστές του τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, παράρτημα του ΔΙΠΑΕ, πρόκειται να ορκισθούν στις 22 Ιουλίου 2022 μετά και από σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα της Σχολής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος, Κωνσταντίνος Βαφειάδης την ημέρα κείνη στις 12 το μεσημέρι θα ορκισθούν οι πρώτοι απόφοιτοι ΠΕ της σχολής, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα ορκισθούν οι 57 απόφοιτοι ΤΕ της σχολής.

Όπως εξηγεί, ενώ δεν έχουν περάσει ακόμη τέσσερα χρόνια από την λειτουργία της σχολής ως Πανεπιστημιακής, τα πτυχία αυτά δίδονται στους τελειόφοιτους εκείνους ΤΕ, που διαμαρτύρονταν πριν καιρό στα Αθηναϊκά ΜΜΕ, ότι δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο ΠΕ,  επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα να διδαχθούν τα οκτώ μαθήματα, που θα τους έδιναν αυτή την ευκαιρία.

Όμως σε πείσμα όλων, αποδεικνύεται πως και οι αντιδράσεις τους ήταν αβάσιμες, αλλά και το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου μπορεί να εκπαιδεύσει και φοιτητές ΠΕ.

«Για 12 χρόνια εκπαιδεύαμε τους ΤΕ τονίζει ο κ. Βαφειάδης, είναι αφήγημα που καταρρέει ότι δεν μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πολύ σύντομα θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε τους δυο μόνιμους καθηγητές που αυτό σημαίνει ότι 14 μαθήματα θεωρητικά Νοσηλευτικής κατεύθυνσης θα καλυφθούν από αυτούς. Πως λοιπόν κάποιοι θα δικαιολογήσουν ότι η σχολή Θα πρέπει να καταργηθεί διότι δεν λειτουργεί;».

Ο κ Βαφειάδης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το μοναδικό πρόβλημα, που δυσχεραίνει την λειτουργία της Σχολής, αφορά τον περιορισμένο αριθμό εισακτέων, αφού η βάση εισαγωγής στη σχολή είναι στα ίδια επίπεδα με της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στερώντας σε υποψηφίους την δυνατότητα να μπορέσουν να δηλώσουν την πόλη του Διδυμοτείχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος