Ορεστιάδα: Την άμεση χρηματοδότηση του έργου «Αναδασμός στις Τ.Κ. Αμπελακίων και Νεοχωρίου» ζητούν οι Βαρδαλής και Δελλής του ΚΚΕ

Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση χρηματοδότηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, του έργου του αναδασμού στις Τοπικές Κοινότητες Αμπελακίων, και Νεοχωρίου του Δήμου Ορεστιάδας, ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.
Στο περιεχόμενο σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κάνουν λόγο για σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση της εκπόνησης μελέτης του έργου αναδασμού στρεμμάτων των δύο τοπικών κοινοτήτων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, «οι πιστώσεις του οποίου όμως μεταφέρθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησαν οι πλημμύρες του 2015 στην περιοχή». Ο αναδασμός αφορά συνολικά 43.200 στρέμματα, όπου καλλιεργούνται κυρίως σιτηρά, βαμβάκι και ηλίανθος και όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές «η υλοποίηση του θα βοηθήσει στην μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς σήμερα ο κλήρος είναι τεμαχισμένος, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να χάνουν χρόνο και χρήματα».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος