Ορεστιάδα: Συγκέντρωση κατά της επέκτασης δομών του Φυλακίου

Στις 2:30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και ο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο, οι οποίοι θα του παρουσιάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για τις δομές του Φυλακίου.

Η σημερινή συνάντηση δεν επηρεάζει την αυριανή συγκέντρωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Στάση εργασίας κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας
Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03), κήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να παραβρεθούν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει την αντίθεσή του σε οποιονδήποτε σχεδιασμό επέκτασης των δομών του Φυλακίου και τάσσεται ενάντια στα σημεία του Νέου Συμφώνου Μετανάστευσης, που επηρεάζουν καθοριστικά τον Έβρο και το μέλλον του τόπου.

Στάσεις εργασίας και για τους εκπαιδευτικούς
Δίωρη στάση εργασίας, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03) κήρυξε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, προκειμένου να διευκολύνει τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην επέκταση ή δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο Φυλάκιο, δηλώνει σύμφωνος με την αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών και τονίζει ότι «ο Έβρος διεκδικεί ανάπτυξη και ποιότητα ζωής».

Δίωρη στάση εργασίας, για τον ίδιο λόγο, κήρυξε για αύριο, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. Το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του αλλά και σε όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής να δώσουν το «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση.

Κλειστά τα καταστήματα της Ορεστιάδας αύριο το μεσημέρι

Ανακοίνωση για κλείσιμο των καταστημάτων της Ορεστιάδας, μετά τις 12 αύριο το μεσημέρι, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του. Ο σύλλογος απευθύνεται στα μέλη του και καλεί τον εμπορικό κόσμο να έχει δυναμική παρουσία στην αυριανή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, στις 12 το μεσημέρι. «Επιβάλλεται να κλείσουμε αύριο για δύο ώρες τα καταστήματά μας και να δηλώσουμε με τη φυσική παρουσία μας την αντίθεσή μας σε όλα αυτά τα αρνητικά που σχεδιάζονται για τον τόπο μας», ανέφερε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του συλλόγου, Φιλιώ Μυλωνά. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αρκετά με τον εμπαιγμό μας και την κοροϊδία, πρέπει να δείξουμε, ότι είναι λανθασμένη η εκτίμηση κάποιων πως είμαστε πάντα οι καλόβολοι, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις χωρίς τη δική μας σύμφωνη γνώμη», πρόσθεσε η ίδια. Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος