Ορεστιάδα: Σε έλεγχο των πραγματικών τ.μ. των ακινήτων καλεί τους δημότες ο δήμος Ορεστιάδας

Σε έλεγχο εξακρίβωσης της ταύτισης των πραγματικών τετραγωνικών των ιδιόκτητων κτισμάτων τους με αυτά που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καλεί τους κατοίκους της περιοχής ο δήμος Ορεστιάδας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι εάν υπάρχουν αποκλίσεις είναι πολύ πιθανό να προκύψουν οφειλές προς τον δήμο, που αφορούν σε απόδοση φόρων, τελών ή άλλων εισφορών προς τους Ο. Τ. Α., οι οποίες, μάλιστα, θα είναι προσαυξημένα απαιτητές σε βάθος 20ετίας. Παραβάσεις που αφορούν σε δήλωση ανακριβών στοιχείων έχουν ήδη διαπιστωθεί από τους πρώτους δειγματοληπτικούς ελέγχους, ενώ η διασταύρωση του πραγματικού εμβαδού με το αναγραφόμενο στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι απλούστερη μετά από κάποιο διάστημα, καθώς οι πραγματικές διαστάσεις των ακινήτων έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται πως επιμηκύνεται σε 20 χρόνια-από πέντε που ήταν-το διάστημα κατά το οποίο θα είναι απαιτητές οι οφειλές που ήταν ενεργές και δεν είχαν παραγραφεί έως και τις 23 Οκτωβρίου 2014. Ο δήμος Ορεστιάδας επισημαίνει ότι οι δημότες που διαπιστώνουν τέτοιου είδους αποκλίσεις, θα πρέπει άμεσα να προσέλθουν στο Γραφείο Εσόδων και να προχωρήσουν σε διορθώσεις εντός του επόμενου διμήνου, αφού μετά, η όποια καθυστέρηση θα αυξάνει πολλαπλάσια τις οφειλές, από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. «Είναι σημαντικό να υπάρχει αναλογικότητα στην κατανομή των δημοτικών τελών», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας, Αθανάσιος Γκακίδης, προτρέποντας τους δημότες να διορθώσουν τις τυχόν αποκλίσεις που διαπιστώνουν.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος