Ορεστιάδα: Ειρηνική ποδηλατοπορεία συμπαράστασης από τον «ΡΗΣΟ»

Array

Ποδηλατοπορεία συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F-5, στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, διοργανώνει την Κυριακή, 11/03, ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ.

Ορεστιάδα: Ειρηνική ποδηλατοπορεία συμπαράστασης από τον «ΡΗΣΟ»Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Λεβέντης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία ειρηνική πορεία και όχι παράσταση διαμαρτυρίας ή διαδήλωση, η οποία έχει ως μοναδικό της στόχο, να στείλει μηνύματα συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους.

«Θεωρούμαι ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν θα έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και φιλίας που έχουμε προσπαθήσει και κατακτήσει, μόνοι μας δύο λαοί στην περιοχή, αναπτύσσοντας παράλληλα συνεργασία με φορείς και σωματεία» σημείωσε ο κ. Λεβέντης. «Είναι ο μόνος τρόπος αυτός για να δείξουμε ότι και ‘μείς συμπάσχουμε, καλούμε πολίτες και συλλόγους να συμμετάσχουν , με ειρηνική διάθεση. Τέτοιες στιγμές, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από έναν κοινό σκοπό, την ειρήνη και την καλή γειτονία στην περιοχή μας και να διατηρούμε την ψυχραιμία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Η ποδηλατοπορεία, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 πρωϊ της Κυριακής, από την κεντρική πλατεία της πόλης , με τελικό προορισμό το τελωνείο των Καστανεών, στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, όπου οι ποδηλάτες θα φτάσουν, κρατώντας πανό που θα αναγράφει “Δημήτρη-Άγγελε η σκέψη μας είναι μαζί σας”.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία: «ΡΗΣΟΣ»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος