Ορεστιάδα: Επίσκεψη μέλους Κ.Ε. του ΚΚΕ Ν. Σοφιανού στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου

Την αντίθεση του Κ. Κ. Ε. στη δημιουργία “στρατοπέδου πολύμηνου εγκλεισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή”, επανέλαβε από την Ορεστιάδα, την οποία επισκέφθηκε το Σάββατο (13/02), το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Σοφιανός.

Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΚΚΕ, ο κ. Σοφιανός είχε το πρωί συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να επεκτείνει και να αυξήσει τη δυναμικότητα της δομής του Φυλακίου, τονίζοντας πως “αυτή η επιλογή δεν είναι “επιλογή Μηταράκη”, είναι “επιλογή Μητσοτάκη”, όπως ήταν και “επιλογή Τσίπρα”, να ψηφίσουν τη συμφωνία Ε. Ε.-Τουρκίας, μία συμφωνία που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες”. Σε αυτήν τη συμφωνία απέδωσε ο κ. Σοφιανός την “επιμονή στη δημιουργία τέτοιων “στρατοπέδων” στα πέντε νησιά και στην Ορεστιάδα”, ενώ, όπως σημείωσε, εξαιτίας της ίδιας συμφωνίας “αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να καταθέτουν αίτηση ασύλου όχι στη χώρα που θέλουν να πάνε, αλλά στη χώρα στην οποία μπαίνουν, και ειδικότερα στο πρώτο σημείο εισόδου τους”.

Χαρακτήρισε, δε, “ψεύτικη και υποκριτική” την ευαισθησία της Ε. Ε., αφού, όπως είπε, αυτή ευθύνεται, μαζί με τις κυβερνήσεις, για τον εγκλεισμό αυτών των ανθρώπων. Καταλήγοντας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, “ώστε η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις συγκεκριμένες, και για τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι τα έργα συγκρότησης “στρατοπέδων συγκέντρωσης” ήδη “τρέχουν” και έχουν δοθεί σε εταιρεία”.

Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, ο κ. Σοφιανός μετέβη στο Φυλάκιο για να επισκεφθεί το Κ. Υ. Τ. και να ενημερωθεί από τα διοικητικά στελέχη και τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος