Ορεστιάδα: 250 αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία στο 4ο Meeting Κολύμβησης

Περίπου 250 αθλητές από συλλόγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου αλλά και από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, θα συναντηθούν το Σαββατοκύριακο στο δημοτικό κολυμβητήριο Ορεστιάδας, για το 4ο τριεθνές meeting κολύμβησης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η κα. Φωτεινή Καφετζή, γραμματέας του διοικητικού συλλόγου του κολυμβητικού ομίλου ΝΗΡΕΑΣ Ορεστιάδας, που διοργανώνει τους αγώνες με την υποστήριξη του δήμου, έκανε λόγο για μία σημαντική διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός και γίνονται προσπάθειες να αποτελέσει στο μέλλον και επίσημη διοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.). Η ίδια επεσήμανε ότι το meeting αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακότητας της περιοχής και τονώνει τον αθλητικό τουρισμό της πόλης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η Ορεστιάδα και το κολυμβητήριό της έχουν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν αγώνες. “Αυτό δείχνει και η απόφαση της Κ. Ο. Ε. να διοργανώσει στην Ορεστιάδα, μία ημερίδα και grand prix, στις 16 Νοεμβρίου”, ανέφερε η κα. Καφετζή. Σημείωσε, τέλος, ότι ο κόσμος της πόλης έχει αγκαλιάσει τους τριεθνείς αγώνες που διοργανώνονται για 4η χρονιά και γεμίζει τις κερκίδες του κολυμβητηρίου για να τους παρακολουθήσει.
Ορεστιάδα: 250 αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία στο 4ο Meeting Κολύμβησης

Παναγιώτης Γλυκός-προπονητής ΝΗΡΕΑ: Το meeting είναι ο προάγγελος για την υπόλοιπη χρονιά
Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΝΗΡΕΑ, Παναγιώτης Γλυκός, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο meeting αποτελεί το πρώτο αγωνιστικό test της χρονιάς για τους αθλητές του συλλόγου, “την αυλαία και τον προάγγελο για την υπόλοιπη χρονιά”. Ο προπονητής του ΝΗΡΕΑ ανέφερε επίσης ότι στους αγώνες αυτούς θα μετάσχουν παιδιά και της προαγωνιστικής κατηγορίας, “για να αποκτήσουν εμπειρίες και κίνητρο να συνεχίσουν να προσπαθούν”, ενώ χαρακτήρισε την διοργάνωση “μια πολύ καλή ευκαιρία για τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους των μικρών αθλητών, να τους παρακολουθήσουν σε αγώνα μέσα στην πισίνα”.
Ο κ. Γλυκός, που βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο προπονητικό team του ΝΗΡΕΑ, εκτίμησε ότι το επίπεδο των αθλητών του συλλόγου είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο, “εάν λάβει κανείς υπ΄ όψιν του ότι το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας είναι σχετικά καινούριο και λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια”. Ο ίδιος διαπιστώνει “καλή διάθεση από όλους να στηρίξουν την κολυμβητική δραστηριότητα”, ενώ δήλωσε ότι εκτός από τα 300 περίπου παιδιά-μέλη του συλλόγου, εξίσου σημαντικός είναι και ο αριθμός των περίπου 50 ενηλίκων-μελών του ΝΗΡΕΑ, που αθλούνται στο κολυμβητήριο.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον αθλητή Χρήστο Μουσίκα, “που ξεχωρίζει βάσει και των αποτελεσμάτων του αλλά και από το γεγονός ότι κλήθηκε από την προεθνική ομάδα”, ενώ δήλωσε ότι το παράδειγμα του ακολουθούν και άλλοι 15 περίπου αθλητές του ΝΗΡΕΑ, που προκρίθηκαν σε τελικούς αγώνες των αγωνισμάτων τους. “Υπάρχει προοπτική, φαίνεται ότι υπάρχει μέλλον, εκείνο που πρέπει να είναι διασφαλισμένο είναι η εύρυθμη λειτουργία των πραγμάτων και του κολυμβητηρίου”, κατέληξε ο κ. Γλυκός.
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μουσίκας παραδέχτηκε ότι η συμμετοχή του στην προεθνική ομάδα τού ανοίγει νέους ορίζοντες, “αφού το επίπεδο είναι υψηλότερο και πιο απαιτητικό, οι χρόνοι καλύτεροι και η αγωνιστική ένταση μεγαλύτερη”. Ο ελπιδοφόρος νεαρός αθλητής, που προσπαθεί με σωστό προγραμματισμό να είναι συνεπής και με τις μαθητικές του υποχρεώσεις, αγωνίζονταν ως τώρα στα 200 μ. μεικτή, ωστόσο, μαζί με τον προπονητή του σκοπεύουν από φέτος να επικεντρωθούν στα 400 μ. μεικτή και στα 200 μ. πεταλούδα, “που θεωρούνται πιο σκληρά αγωνίσματα”, όπως ο ίδιος ανέφερε.


Το πρόγραμμα του 4ου Meeting Κολύμβησης

A1 αγωνιστική ενότητα (αγωνιστική κατηγορία) Σάββατο 19/10/19 , ώρα 10:00 π.μ.
Α2 αγωνιστική ενότητα (προαγωνιστική κατηγορία) Σάββατο 19/10/19, ώρα 12:00 μ.μ.
Επίσημη τελετή έναρξης αγώνων και βραβεύσεις αθλητών Σάββατο 19/10/19, ώρα 17:00 μ.μ.
Β1 αγωνιστική ενότητα (αγωνιστική κατηγορία) Σάββατο 19/10/19, ώρα 17:30μ.μ.
Β2 αγωνιστική ενότητα (προαγωνιστική κατηγορία) Σάββατο 19/10/19, ώρα 19:15 μ.μ.
Γ1 αγωνιστική ενότητα (αγωνιστική κατηγορία) Κυριακή 20/10/19, ώρα 09:45 π.μ.
Γ2 αγωνιστική ενότητα (προαγωνιστική κατηγορία) Κυριακή 20/10/19, ώρα 11:45 π.μ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος