Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πιστών στην εμβολιαστική δράση της Μητροπόλεως ΔΟΣ

Εβδομήντα δυο άτομα εμβολιάστηκαν στην  δράση που διοργάνωσε χθες Κυριακή η Ιερά Μητρόπολης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας  και Σουφλίου σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Η προσέλευση είχε ξεπεράσει τα εκατό άτομα, μόνο που για κάποιους υπήρχαν κωλύματα στην διενέργεια του εμβολιασμού, επειδή δεν είχε συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Το συνεργείο του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του με συντονίστρια την παιδίατρο Ανδρούλα Πλουτάρχου Μουταφτσή να χαρακτηρίζει  ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα και να τονίζει ότι η διαδικασία εμβολιασμού μέσω τέτοιων δράσεων είναι απολύτως ασφαλής. Την δράση αυτή επέλεξε και ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός για να κάνει ο ίδιος την αναμνηστική δόση  του εμβολίου πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής για τον ίδιο σκοπό

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός από την έκβαση της εμβολιαστικής δράσης. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας,  κατέθεσε την διαπίστωση πως «ο θάνατος τριγυρίζει αναμεσά μας κάνοντας επιτακτική την ανάγκη της θωράκισης του εαυτού μας.»

Για άλλη μια φορά ο κ. Δαμασκηνός επανέλαβε το γεγονός ότι «σαν Εκκλησία δεν επιβάλουμε, αλλά συνιστούμε», ακολουθώντας  αυτό που λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να προστατεύσουμε  τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα στις εκκλησίες τόνισε ότι θα περιμένει τις εντολές της Ιεράς Συνόδου τις οποίες και θα εφαρμόσει.

Δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Μητροπολίτη Ζακύνθου να θέσει σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν τονίζοντας όμως ότι ο εμβολιασμός δεν επιβάλλεται προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει προβλήματα με τους κληρικούς της περιοχής οι οποίοι δεν είναι απείθαρχοι και υπακούν στις εντολές της Ιεράς Συνόδου.

Λόγω της μεγάλης προθυμίας του κόσμου να εμβολιαστεί ο κ. Δαμασκηνός ανακοίνωσε πως δρομολογείται μια ακόμη δράση τον μήνα Δεκέμβριο αυτή τη φορά στην Ορεστιάδα.

Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πιστών στην εμβολιαστική δράση της Μητροπόλεως ΔΟΣ Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πιστών στην εμβολιαστική δράση της Μητροπόλεως ΔΟΣ Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πιστών στην εμβολιαστική δράση της Μητροπόλεως ΔΟΣ Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πιστών στην εμβολιαστική δράση της Μητροπόλεως ΔΟΣ Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πιστών στην εμβολιαστική δράση της Μητροπόλεως ΔΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος