Ιδιαίτερα τυροκομικά προϊόντα, τυρί φέτα με γεύσεις βοτάνων, από βιολογικές φάρμες της περιοχής, βιολογικά όσπρια και παραγωγή συσκευασμένου χούμους, προϊόντα φιστικιού, αρώνιας, μέλι με φιστικοβούτυρο, αλλαντικά από βουβαλίσιο κρέας, λουκούμια από ρόδι και βατόμουρο τοπικών καλλιεργειών, χειροποίητα καλλυντικά σαπούνια, ήταν μόνο μερικά από τα προϊόντα που μπορούσαν να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες της 22ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης, που διεξήχθηκε από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης. Από το 1996, μέχρι σήμερα, η έκθεση διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και επισκέπτες να μάθουν για τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν λάβει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και έχουν υποβληθεί σε σχετικούς εργαστηριακούς ελέγχους προκειμένου να καταγραφεί η άριστη ποιότητά τους και υψηλή διατροφική τους αξία.

«Οι παραγωγές μας , εξαντλούνται από συγκεκριμένο πελατολόγιο που μας γνωρίζει και ενδιαφέρεται για την ποιότητα των καλλιεργειών μας και αυτό είναι το βασικό για εμάς. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα και η διατροφική αξία που έχουν τα όσπρια και τα τυροκομικά μας» σημείωσε ο Αθανάσιος Γκιλάκης, που διατηρεί κτηνοτροφική-τυροκομική μονάδα και βιολογικές καλλιέργειες οσπρίων μαζί με τον αδερφό του.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φερών , Νίκο Γκότση ο αριθμός επισκεπτών της φετινής έκθεσης , ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επόμενη, η διοργάνωση της οποίας θα περιλάβει καινοτομίες με βασικό της άξονα τη δημιουργία του «Βήρειου Συνεδριακού Κέντρου» το οποίο θα είναι «κλειστού τύπου» με σκοπό να είναι ικανό να φιλοξενεί εκδηλώσεις που δεν θα αφορούν αποκλειστικά την Αγροτική Έκθεση.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφίες :Δήμητρα Παρασκευοπούλου, Νίκος Γκότσης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



