‘Εβρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δύο περιπτώσεις στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ σε ισχύ από 6/8 έως 5/11

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για δύο περιπτώσεις, θα ισχύσουν από τις 6 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Κομοτηνή, ώστε να γίνει χωρίς προβλήματα η διέλευση από υπερμεγέθη οχήματα που μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών του Αιολικού Πάρκου «ΟΡΦΕΑΣ ΕΠΤΑΔΕΝΔΡΟΣ».

Πιο συγκεκριμένα:

α) Για να πραγματοποιηθεί η έξοδος από την Εγνατία Οδό των βαρέων-υπερμεγέθη οχημάτων θα αποκλειστεί προσωρινά η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας (εκτός των ανωτέρω οχημάτων που θα κινούνται στον αποκλεισμένο χώρο). Ο αποκλεισμός θα είναι ολιγόωρος σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και θα πραγματοποιείται, αφού πρώτα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

β) Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρω τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), να πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και να λαμβάνει χώρα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

γ) Μετά από κάθε διέλευση να απομακρύνεται η εργοταξιακή – προσωρινή σήμανση και η οδός να
αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία , απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.

δ) Σε καμιά περίπτωση δεν θα διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητόδρομου.

Στην δεύτερη περίπτωση οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από τις 06 Αυγούστου έως τις 5 Νοεμβρίου, αφορούν στην Εθνική Οδό Νo2 Αλεξανδρούπολης – Συνόρων και στην Ε.Ο. Νο 51 Αρδανίου – Ορεστιάδας, επίσης για την διευκόλυνση της διέλευσης βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών του Αιολικού Πάρκου «ΟΡΦΕΑΣ ΕΠΤΑΔΕΝΔΡΟΣ».

Τι προβλέπεται :

α) Διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, τμηματικά σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η διέλευση των βαρέων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρίας από τα σημεία, αφού τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση.

β) Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρω τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), να πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας, να είναι ολιγόωρη και να λαμβάνει χώρα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

γ) Μετά από κάθε διέλευση να απομακρύνεται η εργοταξιακή – προσωρινή σήμανση και η οδός να αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία , απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος