Έβρος: Κονδύλι 9.500 ευρώ για επισκευές οχημάτων

Το ποσό των περίπου 9.500 χιλιάδων ευρώ θα διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την συντήρηση και επισκευή οχημάτων, που διαθέτουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Τυχερού και Φερών. «Για εμάς έστω και αυτά τα χρήματα είναι ένα θετικό βήμα. Ακόμη και δύο οχήματα να επισκευαστούν σε κάθε Τ.Σ.Φ., είναι κέρδος» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, προσθέτοντας ότι τα οχήματα θα πρέπει να είναι ασφαλή τόσο για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών όσο και για τους άνδρες της συνοριοφυλακής.

Παράλληλα σημείωσε, ότι κατά καιρούς εγκρίνονται σχετικά κονδύλια με αντίστοιχα ποσά, όμως ο αριθμός των παροπλισμένων οχημάτων είναι μεγάλος. Κύρια αιτία των οχημάτων που είναι σε αχρησία, είναι οι μηχανικές βλάβες, που λόγω έλλειψης χρημάτων δεν επιδιορθώνονται αλλά ούτε είναι εφικτή και η παραγγελία των απαραίτητων ανταλλακτικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν εξοφληθεί ούτε οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων που έχουν επισκευάσει αστυνομικά οχήματα. Ωστόσο, βασικά αιτήματα των συνοριακών φυλάκων παραμένουν αυτά που αφορούν στην ανανέωση και ενίσχυση του εξοπλισμού τους όπως θερμικές κάμερες, φακοί κτλ.
Στο επόμενο ο διάστημα , αναμένεται να εγκριθεί ακόμη ένα σχετικό κονδύλι και για οχήματα των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, που λειτουργούν στο βόρειο τμήμα του Έβρου.

Τέλος, σχετικά με την διακίνηση μεταναστών και προσφύγων , ο κ. Γιαλαμάς σχολίασε ότι κατά το τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των διακινούμενων έχει μειωθεί εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων, όμως γενικότερα είναι σημαντικά τα χτυπήματα της υπηρεσίας , στα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος