Έβρος: Ερώτηση Α. Δημοσχάκη για τους βαμβακοκαλλιεργητές

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τη διόρθωση της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2020, την οποία συλλογικά ζητούν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του Έβρου, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό «εάν είναι εφικτή η ικανοποίηση του αιτήματος, ώστε να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και οι βαμβακοκαλλιεργητές που για ελάχιστα κιλά δεν κατάφεραν να συγκομίσουν την προβλεπόμενη ελάχιστη στρεμματική απόδοση».

Θέτει επίσης «το ζήτημα της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι βαμβακοκαλλιεργητές θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ενστάσεις για τυχόν ζυγιστικά, αριθμητικά ή στρεμματικά λάθη».

Ο κ. Δημοσχάκης υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι «κάθε χρόνο υπήρχε συνεννόηση μεταξύ υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να δίνεται αυτή η δυνατότητα στους βαμβακοκαλλιεργητές», σημειώνοντας ότι «φέτος, μέχρι και τώρα, δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής επισημαίνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας να ισχύσει η διαδικασία των προηγούμενων ετών, ώστε να αποφευχθεί σημαντική οικονομική ζημιά στους λιγοστούς αγρότες του νομού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος