Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για τα προβλήματα στην εξόφληση εργοδοτικού κόστους

Λύση στα προβλήματα που διαπιστώνονται στην εκκαθάριση εξόφλησης απαιτήσεων για το εργοδοτικό κόστος, σε επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ζητούν με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι πέντε βουλευτές της Περιφέρειας (Νατάσα Γκαρά, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Δημήτρης Χαρίτου) επικαλούνται την επιστολή των Επιμελητηρίων της περιοχής, σύμφωνα με την οποία «προκύπτουν σοβαρά προβλήματα από την απουσία πρόβλεψης για την εξυπηρέτηση των περιπτώσεων που μία επιχείρηση δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές…», με αποτέλεσμα να «είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό απαιτήσεων από τον ΟΑΕΔ, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, δεν θα λαμβάνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, που είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη συνέχεια των χρηματοδοτήσεων».

Οι βουλευτές ζητούν να αποδεχθεί το υπουργείο Οικονομικών το αίτημα των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να προβεί στις απαραίτητες νομοτεχνικές ρυθμίσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να εξοφληθούν οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων από την επιδότηση κόστους για τα έτη 2010-2015.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ