Ερώτηση Ν. Γκαρά για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων παραμεθόριων περιοχών

Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την ενίσχυση και επιχορήγηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Παραμεθόριο ή σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν ακόμα 30 βουλευτές του κόμματος, γίνεται αναφορά στον νόμο που ψήφισε τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα αλλά και για τη χορήγηση ενισχύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μειονεκτικές περιοχές. Η βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πότε θα εκδώσει την προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για την εφαρμογή των συγκεκριμένων άρθρων, τονίζοντας ότι «για περιοχές όπως ο Έβρος, οι ενισχύσεις αυτές θα υποστηρίξουν την εργασία, αφού συνδέονται άμεσα με το μισθολογικό κόστος». Ζητά επίσης, κατά τη διαδικασία επιλογής των περιοχών όπου θα ισχύσουν οι επιδοτήσεις, να ληφθεί υπ’ όψιν η σχετική μελέτη τεκμηρίωσης, που έχει εκπονηθεί και υπάρχει στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ