E. Kαραμπατζάκη: Μειωμένο και φέτος το ενδιαφέρον των πολιτών να ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα

Πολύ μικρό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών της Αλεξανδρούπολης να ταξιδέψουν φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εντός και εκτός Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, έχουμε ένα «όπλο» στα χέρια μας, που είναι το εμβόλιο.

«Πολλοί λίγοι πολίτες θα ταξιδέψουν φέτος τις γιορτές και αυτοί εντός της Ελλάδας όπως, λίμνη Πλαστήρα και Τρίκαλα, Καστοριά, Φλώρινα, Πρέσπες, ενώ πολύ λιγότεροι έχουν προγραμματίσει για το Εξωτερικό κυρίως Ευρώπη όπου πριν την πανδημία ήταν ο νούμερο ένα προορισμός» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Τουριστική πράκτορας κ. Ευαγγελία Καραμπατζάκη, τονίζοντας πως ο κόσμος διστάζει να ταξιδέψει για υγειονομικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Όπως είπε η κ. Καραμπατζάκη «το κλίμα στον τουριστικό κλάδο είναι πολύ βαρύ. Ο τουρισμός είναι ένα ασταθές προϊόν. Είναι ο πρώτος που δέχθηκε το πλήγμα της πανδημίας και ο τελευταίος που θα ανακάμψει».

Παρ’ όλα αυτά όπως επισημαίνει, φέτος όλα τα πρακτορεία έχουν προγραμματίσει εκδρομές για όλα τα βαλάντια ακόμη και σε χιονοδρομικά κέντρα, όπως Βουλγαρία και Ρουμανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος