Δράσεις από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Εβρου «Συνεχί-ΖΩ» για τον καρκίνο του μαστού

Μήνυμα «γίνε εσύ η ασπίδα του εαυτού σου κάνοντας την μαστογραφία σου ,» στέλνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Εβρου «Συνεχί-ΖΩ» με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα έγκαιρης διάγνωσης και ενημέρωσης του καρκίνου του μαστού που είναι ο μήνας Οκτώβριος.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις γυναίκες που πάσχουν είναι με καρκίνο του μαστού. Ενας καρκίνος πολύ εύκολα ανιχνεύσιμος που θα μπορούσε να είναι πολύ μικρό το ποσοστό αυτών των γυναικών που ταλαιπωρούνται εάν το βρουν έγκαιρα,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Σπυρίδου, επισημαίνοντας πως «στόχος μας είναι καμιά χαμένη γυναίκα λόγω κακής διάγνωσης, η λόγω μη διάγνωσης.»

Παράλληλα,με σύνθημα «η γνώση είναι το πρώτο βήμα,» ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «Συνεχί-ΖΩ» διοργανώνει από 16-24 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση των γυναικών.

Οι εκδηλώσεις:
To Σάββατο 16 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” θα βρεθεί το πρωί στην πράσινη λαϊκή για να ενημερώσει τους πολίτες, ενώ το απόγευμα από τις 6:30-8:30 , ο σύλλογος με την κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης γυναικολογικού ελέγχου θα βρίσκεται στο σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων, όπου θα γίνεται υπέρηχος και τεστ ΠΑΠ, με τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Παναγιώτη Νικολάου.
Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου από τις 10:30- 13:00, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ” θα βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης για να μοιράσει έντυπο υλικό για τον καρκίνο του μαστού και θα δίνει και τα “γνωστά” ροζ κορδελάκια.
Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ώρες 6:30-8:30 το απόγευμα, η μαιευτήρας γυναικολόγος κ. Νικολέττα Κουτλάκη θα αναλάβει τον γυναικολογικό έλεγχο των γυναικών στο σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων.
Το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου θα φωταγωγηθεί με ροζ χρώμα ο σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας του.
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου το πρωί η κινητή μονάδα του συλλόγου θα βρίσκεται στο σύλλογο Κυρίων και Δεσποινίδων από τις 10:30 έως τις 12:30 και θα γίνεται εξέταση μαστού, με τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Δημήτρη Καραμανίδη.
Στο ΠΓΝΑ, οι μαίες του νοσοκομείου σε συνεργασία με το σύλλογο, θα μοιράσουν υλικό ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και θα ενημερώνουν τις γυναίκες στο χώρο του κυλικείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος